Spitalul Municipal Mangalia se dotează cu echipamente și aparatură medicală nouă

215
Spitalul Municipal Mangalia se dotează cu echipamente și aparatură medicală nouă - spitalulmangalia-1586284189.jpg
Spitalul Municipal Mangalia va primi, în perioada următoare, echipamente și aparatură medicală nouă. Primăria Mangalia a alocat, de curând, unității sanitare, circa două milioane de lei pentru achiziția echipamentelor de protecție, dar și pentru aparatură medicală de strictă necesitate.Astfel, fondurile vor fi destinate dotării spitalului cu mai multe echipamente de protecție și dezinfectanți, dar și pentru cumpărarea unor echipamente medicale indispensabile, în contextul pandemiei de coronavirus.
Reprezentanții instituției spitalicești spun că se va investi mai mult în ventilatoare, nebulizatoare, injectomate, monitor funcții vitale, concentrator de oxigen, defibrilator etc.În prezent, Spitalul din Mangalia este spital suport pentru alte patologii, non-Covid-19 și vine în sprijinul marilor spitale din județul Constanța, ca urmare a înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19. De altfel, în unitatea sanitară din Mangalia, s-a degajat deja o secție pentru preluarea cazurilor care ajung la Mangalia pentru a fi tratate de alte afecțiuni.
"La nivel județean, Spitalul Medgidia este spital desemnat în tratarea pacienților Covid-19 pozitiv, spital suport pentru Infecțioase, apoi Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța. Momentan, noi suntem spital pentru toate celelalte patologii medicale, suport pentru Județean și ceea ce avem de întâmpinat zi cu zi.La sfârșitul săptămânii trecute, am preluat în grija noastră un copilaș de doar un an și șapte luni, abandonat, și un bătrân cu o hemipareză în urma unui AVC, ambii de la spitalul din Medgidia, tocmai pentru a-i proteja de noul coronavirus.
În cadrul spitalului nostru, au fost testate 14 persoane suspecte, dintre care doar una s-a confirmat pozitiv, fiind transportată la Constanța", au precizat reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8539 secunde