Prima captură a Gărzii de Coastă la Constanța

1133
1

Polițiștii de frontieră constănțeni din cadrul proaspetei înființate Gardă de Coastă au depistat doi cetățeni clandestini la bordul unei nave sub pavilion Insulele Cook sosită în portul Midia.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1,30, lucrătorii Punctului de Trecere a Frontierei Midia, din cadrul Grupului de Nave Constanța, au fost anunțați că la bordul unei nave sosite din direcția Slovenia se află doi cetățeni care călătoresc clandestin.
Comandantul navei le-a povestit polițiștilor că nu a avut habar că cei doi tineri, de 18, respectiv 19 ani s-ar afla la bordul navei pe care o conducea, până în cea de-a treia zi de la plecarea dintr-un port african.
Cei doi tineri cu vârste fragede care au ales să se urce la bordul primei nave pe care au întâlnit-o în cale și să se ascundă, iar apoi să coboare într-un port european, au spus membrilor echipajului că voiau să ajungă în Franța, unde intenționau să-și găsească un loc de muncă.
Pentru că în astfel de situații comandantul navei răspunde pentru tot ceea ce se întâmplă la bord, el a fost amendat cu suma de 16.000 de lei.
De asemenea, persoanele clandestine au rămas la bordul navei sub strictă monitorizare, luându-se măsura supravegherii și prezenței la bord a celor doi de către efective ale Gărzii de Coastă, urmând a fi returnați în țara de destinație, spun oamenii legii.



Comentează știrea

Miruna
20 decembrie 2011
pavilion Insulele Cook=))))

spuneti-ne ce nava si ce natonalitate au comandantul si echipajul..asiatici sau nord africani cumva? sau cumva vecini balcanici de ai nostri?;))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2515 secunde