Prima ninsoare le-a dat mari bătăi de cap șoferilor constănțeni

325
Ninsoarea căzută sâmbătă și temperaturile negative înregistrate în aer au transformat șoselele județului Constanța în adevărate patinoare.
Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, sâmbătă seara, traficul rutier pe drumurile naționale 3, 22C, 38 și 39 s-a desfășurat îngreunat din cauza carosabilului alunecos, acoperit cu polei și pe alocuri cu un strat subțire de zăpadă. În aceleași condiții s-a circulat pe DC86 Mamaia - Năvodari. Pe DJ391 Mangalia - Negru-Vodă traficul rutier a fost întrerupt, iar câteva autovehicule au rămas blocate.
Cu acest prilej, Poliția Rutieră face câteva recomandări privind circulația în condiții de iarnă: adaptați permanent viteza la condițiile de drum (ceață, carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei); determinați toți ocupanții autovehiculului pe care îl conduceți să-și cupleze centura de siguranță; asigurați buna funcționare a sistemelor de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire; nu bruscați comenzile autovehiculului; folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei; măriți distanța de siguranță în mers, între autovehicule; folosiți cu precădere frâna de motor; echipați mașina cu pneuri de iarnă; pietonii sunt sfătuiți să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate și numai după ce sunt siguri că șoferii le acordă prioritate de trecere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Eveniment : Accident rutier grav, la intrarea în Lazu
Pagina a fost generata in 2.0073 secunde