Primar din județul Constanța, condamnat la închisoare cu suspendare

294
Primar din județul Constanța, condamnat la închisoare cu suspendare - xtimofteprimarcondamnat2-1657881417.jpg

Articole de la același autor

Primarul localității constănțene Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Constanța la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare. Edilul a fost trimis în judecată pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual. Se impune precizat că decizia este a primei instanțe de judecată și poate fi contestată la instanța superioară.

Potrivit soluției pe scurt emise de instanța de judecată, primarul Dumitru Timofte a fost condamnat la închisoare cu suspendare și, de asemenea, pe perioada de supraveghere s-a impus să se prezinte la Serviciul de Probațiune, să nu schimbe adresa de domiciliu fără să anunțe supraveghetorii și să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de instituțiile din comunitate; totodată, instanța a dispus efectuarea de muncă neremunarată în folosul comunității n cadrul Serviciului Public pentru Asistență Socială – Căminul pentru persoane vârstnice sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru o perioadă de 90 de zile.

Potrivit anchetatorilor, primarul Dumitru Timofte a fost trimis în judecată fiind acuzat că în calitatea de edil a semnat și a atestat, în mod nereal, în 2017, aprobarea unui schimb de terenuri agricole între Consiliul Local Nicolae Bălcescu și o societate comercială. Acesta mai este acuzat că a exercitat presiuni asupra unei alte inculpate, Mihaela Petcu, pentru a semna și atesta, în mod nereal, același schimb de terenuri agricole.

Inculpata Petcu Mihaela a recunoscut săvârşirea infracţiunilor ce i se reţin în sarcină, respectiv fals intelectual, şi a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei. Un alt inculpat în dosarul respectiv a încheiat acord de recunoaștere, respectiv Constantin Pușcașu.

Precizăm că trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4419 secunde