Primul sistem de rachete cu bătaie mare HIMARS a ajuns în România

268
Primul sistem de rachete cu bătaie mare HIMARS a ajuns în România - rachetehimars-1614020937.jpg

Articole de la același autor

Principalele echipamente ale primului Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare – HIMARS, care va intra în dotarea Armatei României, au sosit sâmbătă, 20 februarie, în Portul Constanța. Echipamentele și materialele aferente au fost transportate la sediul Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice „Maior Gheorghe Șonțu” din Focșani, prima unitate a Forțelor Terestre Române care va avea în dotare acest sistem. De altfel, în cadrul batalionului se va desfășura, în perioada următoare, testarea de acceptanță și recepție a tehnicii militare.

Transportarea elementelor sistemului s-a realizat cu mijloace terestre contractate și coordonate de structuri specializate ale Statelor Unite ale Americii și MApN.

Sistemul HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) a fost achiziționat în cadrul programului de înzestrare „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare”. Programul prevede achiziționarea a trei sisteme cu câte 18 instalații de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniția, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanța, echipamente criptografice și cu regim special, precum și a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5826 secunde