Nicolae Ciucă a participat la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO

271
Nicolae Ciucă a participat la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO - ministrulapararii-1613669889.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a participat miercuri şi joi la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO, organizată în sistem videoconferinţă.

În cadrul discuţiilor din prima zi a reuniunii - prezidate, de la Cartierul General al NATO de la Bruxelles, de secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg - au fost abordate tematicile referitoare la agenda „NATO 2030”, precum şi în relaţie cu implementarea posturii colective de descurajare şi apărare, partajarea echitabilă a responsabilităţilor (burden-sharing) şi agenda transatlantică de securitate, informează MApN.

Reuniunea virtuală a oferit ocazia primei participări, în format aliat, a noului secretar american al apărării, Lloyd J. Austin.

Ministrul Nicolae Ciucă a exprimat sprijinul României pentru continuarea procesului "NATO 2030" şi a evidenţiat angajamentul ţării noastre privind asigurarea cheltuielilor pentru apărare, în linie cu deciziile şi cerinţele specifice la nivel aliat. De asemenea, ministrul Apărării a reiterat susţinerea României pentru aprofundarea procesului de adaptare şi consolidare a posturii Alianţei de descurajare şi apărare, în linie cu cerinţele mediului de securitate pe termen mediu şi lung.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.664 secunde