Prinși când încercau să vândă 11 kilograme de mercur

578
Prinși când încercau să vândă 11 kilograme de mercur - 6561fe105166ce4b86505f70d998c9dc.jpg

Articole de la același autor

Doi bărbați din Constanța au fost prinși, în flagrant, în timp ce încercau să vândă 11 kilograme de mercur în schimbul sumei de 5.500 de euro.
În cursul zilei de 7 ianuarie, polițiștii de la Brigada de Com-batere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța au observat, în localitatea Tuzla, un bărbat ce avea un comportament suspect, astfel că oamenii legii au decis să-l urmărească.
Bărbatul s-a deplasat pe strada Cimitirului, în apropierea intersecției cu strada Mangaliei, și s-a oprit lângă un autoturism marca VW Golf 3, de culoare vișinie, cu numărul de înmatriculare B 9052 PB. În interior se afla un alt bărbat, de aproximativ 55-60 de ani. După ce au purtat o discuție, aproximativ cinci minute, primul individ a revenit pe strada Mangaliei, având asupra sa o pungă din plastic, deplasându-se pe sensul de mers spre localitatea 23 August.
În acest moment, polițiștii l-au oprit și legitimat pe bărbat, prilej cu care au aflat că acesta se numește Florin Pătură.
Totodată, oamenii legii au verificat punga din plastic și au constatat că în interior se aflau trei recipienți din plastic, în care se găseau alți cinci recipienți, tot din material plastic, prevăzuți cu dop, având inscripția "reactiv coles-terol", ce conținea o substanță foarte grea în comparație cu volumul acesteia. Tot în pungă, se mai afla o sticlă din plastic având o etichetă cu inscripția "Valahia", ce conținea o substanță lichidă de culoare argintie, având o greutate de aproximativ 11 kilograme mercur brut.
Luat la întrebări de oamenii legii, Florin Pătură a declarat că în luna noiembrie a anului 2009 s-a deplasat la groapa de gunoi din localitatea Eforie Sud, loc în care a găsit bidonul. El a precizat că s-a uitat cu atenție la conținutul acestuia și a observat că este mercur.
Bărbatul a mai spus că a dus bidonul respectiv la domiciliul său și l-a ascuns într-o magazie, cu intenția de a-l comercializa, contra sumei de 5.500 de euro.
Potrivit anchetatorilor, Florin Pătură este recidivist, iar acum este acuzat de trafic de substanțe toxice. El a fost reținut de procurori și urmează să fie prezentat instan-ței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Cel de-al doilea bărbat va fi cercetat în stare de libertate deoarece procurorii nu au avut suficiente probe împotriva lui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8518 secunde