Procesul celor nouă tone de țiței furate a fost repus pe rol

285

Articole de la același autor

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au repus pe rol dosarul ce îi privește pe Valentin Vasa și pe Aurel Dumitru, judecați în dosarul celor nouă tone de țiței furate. Cei doi au atacat în apel sentința prin care au fost condamnați la câte cinci ani închisoare cu executare. Deși trebuia să se pronunțe asupra apelului formulat, instanța a stabilit termen de judecată pentru 21 august în vederea administrării unor probe.
Tot prin sentința Tribunalului Constanța, cei doi bărbați sunt obligați, în solidar, la despăgubiri civile către partea civilă SC "Conpet" SA în sumă de 1.378,76 lei, reprezentând contravaloarea de reparații conductă și constată recuperat prejudiciul în sumă de 13.363,08 lei, reprezentând contravaloarea țițeiului sustras.
Prin rechizitoriu, procurorii au decis trimiterea în judecată a lui Valentin Vasa, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Alături de el, a fost judecat Aurel Dumitru, care este acuzat de dare de mită și furt calificat.
În noaptea de 8 spre 9 iunie 2006, cei doi, împreună cu alte persoane neidentificate, prin montarea unei instalații artizanale în zona comunei Poarta Albă, au sustras nouă tone de țiței din conducta magistrală Constanța - Bărăganu a SC "Conpet" SA Ploiești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7668 secunde