Procesul în care Mazăre este inculpat pentru corupție, amânat din cauza vremii

548

Articole recomandate

Curtea de Apel București a decis, ieri, să amâne pentru luna februarie procesul primarului Constanței, Radu Mazăre, după ce avocații care reprezintă 23 de inculpați au depus la dosar cereri prin care arătau că sunt în imposibilitatea de prezentare, din cauza condițiilor meteo.
Astfel, la termenul de ieri al procesului în care Radu Mazăre și alte persoane au fost trimise în judecată pentru fapte de corupție instanța a constatat că la dosar au fost depuse zece cereri de amânare de către 23 dintre inculpații din dosar. Cererile invocau condițiile meteo, care au făcut drumurile impracticabile, și solicitau acordarea unui nou termen. Procurorul de ședință a solicitat instanței aprobarea cererilor. Curtea de Apel a stabilit următorul termen pentru 3 februarie 2010.
Primarul Constanței, Radu Mazăre, nu a fost prezent în sală la termenul de ieri, și el fiind printre cei care au făcut cerere de amânare.
Procesul în care primarul Constanței, Radu Mazăre, este acuzat, alături de alte 36 persoane, de retrocedarea ilegală a unor terenuri a fost din nou amânat de Curtea de Apel București și pe 18 noiembrie, astfel că, la un an de la trimiterea sa în judecată, nu s-a discutat niciodată fondul cauzei.
Dosarul a ajuns în instanță în noiembrie 2008, de atunci având loc nouă înfățișări, procesul amânându-se de fiecare dată din motive de procedură sau pentru a se depune anumite acte.
Faptele din acest dosar ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța), potrivit DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7517 secunde