Procesul polițiștilor Nazarovici, Babalâc și Nițuleac merge mai departe

337
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins, ieri, cererea de restituire a dosarului la procurori în ceea ce îi privește pe trei dintre polițiștii de la Rutieră acuzați de fapte de corupție. Avocații lui Cristian Nazarovici, Elvid Daniel Babalâc și George Eduard Nițuleac au invocat excepția nulității absolute a urmăririi penale pentru că ancheta ar fi trebuit să fie efectuată de procurorii DNA și nu de cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Pentru că excepția a fost respinsă, procesul va merge mai departe, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 20 iunie.
În acest dosar, Nazarovici este acuzat că, în calitate de polițist la Mihail Kogălniceanu, ar fi intervenit pe lângă colegii lui pentru a-i salva de dosare penale pe prietenii săi prinși pe picior greșit în trafic, că a luat acasă mai multe plângeri penale și că ar fi mințit în declarația de avere. Elvid Daniel Babalâc, șeful Postului de Poliție Pantelimon, este acuzat că a oprit un șofer în trafic, Valentin Jiga, din Mangalia, care nu avea actele în regulă, însă a trecut cu vederea problema bărbatului după ce a fost sunat de Nazarovici. Polițistul i-ar fi spus lui Babalâc să îl lase în pace pe Jiga, pentru că este omul lui.
Nițuleac a fost trimis în judecată pentru că, pe vremea când lucra la Poliția Valu lui Traian, ar fi luat acasă 87 de plângeri penale depuse de diverse persoane din localitate cu privire la furturi, tâlhării, chiar și la moartea suspectă a unei bătrâne. Subofițerul este acuzat că nu a înregistrat plângerile în evidența Poliției Valu lui Traian, iar persoanele care s-au plâns oamenilor legii au așteptat ani și ani la rând ca să primească un răspuns la sesizările lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0455 secunde