Procurorii cer pedepse maxime în dosarul Hexi Pharma

149
Procurorii cer pedepse maxime în dosarul Hexi Pharma - hexipharma1-1547720635.jpg

Articole recomandate

Procurorul de caz a cerut pedepse maxime în dosarul Hexi Pharma, aflat pe rol la Tribunalul București, potrivit evz.ro.

"Nu a fost dovedită intenția societății de a înșela, nu s-au arătat părți vătămate. Hexi Pharma a furnizat ce i s-a cerut. Trebuia să se aducă dovezi pe parcurs și asta, dacă existau plângeri", a declarat avocatul Hexi Pharma, la termenul de astăzi, de la Tribunalul București.

În luna decembrie 2018, compania Hexi Pharma CO SRL a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prejudiciul în acest caz fiind de 9,5 milioane lei.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Miron Panaitescu (administrator al unor societăți comerciale și fost partener de afaceri cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea), acuzat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălarea banilor, precum și Erdei Attila (administrator al unor societăți comerciale), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2012 - 2016, societatea Hexi Pharma a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de achiziții de servicii și cheltuieli fictive care nu au avut la bază operațiuni reale, în scopul diminuării impozitului pe profit datorat bugetului de stat și respectiv a deducerii în mod nelegal a TVA de plată (prin interpunerea în relația comercială cu furnizorii reali a unor firme, prin care s-a majorat în mod nejustificat prețul bunurilor achiziționate).

În același context, în vara anului 2012, Erdei Attila a emis către Hexi Pharma șase facturi fiscale fictive care atestau prestarea unor servicii în valoare totală de 238.390 lei, plus TVA aferentă în sumă de 57.214 lei.

Conform DNA, prin aceste demersuri, compania Hexi Pharma a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 916.739 lei, din care 366.694 lei reprezintă impozit pe profit și 550.044 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3452 secunde