Procurorii constănțeni, printre cei mai harnici din țară

72
Procurorii constănțeni, printre cei mai harnici din țară - procurorisijudecatorinoi13901286-1393425987.jpg

Articole de la același autor

În raportul Consiliului Superior al Magistraturii privind activitatea parchetelor în primul semestru al anului 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța este evidențiat ca fiind a doua unitate de parchet din țară din punct de vedere al încărcăturii de dosare pe procuror în raport cu media națională (230 cauze/procuror - media fiind de 127 cauze/procuror). 


De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța se situează pe poziția a treia ca volum de activitate cu 56.604 dosare, după Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și pe poziția întâi raportat la procentul de creștere al volumului de activitate – 14%. 


Din analiza datelor statistice se remarcă o caracteristică și anume aceea a eficienței urmăririi penale desfășurate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Astfel, în ceea ce privește cauzele soluționate s-au înregistrat creșteri semnificative la toate unitățile de parchet cu excepția Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Procentul de creștere cel mai ridicat se înregistrează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța – 30%, celelalte trei unități - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia și Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova – situându-se în jurul valorii de 20%.


Dintre acestea,  în 2124 cauze  au fost întocmite rechizitorii,  creșterea față de anul 2012 fiind de 32,41%, când s-au înregistrat 1604 rechizitorii.  În ceea ce privește urmărirea eficiența urmăririi penale, observăm că valoarea cea mai ridicată se înregistrează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, cu un procent de 20% de rechizitorii din totalul cauzelor soluționate. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Grav accident rutier în Constanța
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Eveniment : La mulți ani Flotei Române!
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Acțiuni ale polițiștilor constănțeni
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Sute de pietoni, amendați de rutieriști
Pagina a fost generata in 1.797 secunde