Procurorii DIICOT au trimis în judecată un constănțean pentru evaziune și spălare de bani

259
Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Bogdan Florian Stanciu, de 34 de ani, din Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, fapte pedepsite de lege cu închisoare de la 3 la 12 ani.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul, împreună cu Elena P., Roxana H. și Ștefan N., a derulat operațiuni suspecte de spălare a banilor prin intermediul a trei societăți comerciale.
În anul 2003, aceștia au încasat în contul societăților comerciale 66,6 miliarde lei vechi prin achiziția de cereale de la persoane fizice, iar din aceste fonduri au retras 66,4 miliarde lei vechi, în numerar.
Ca urmare a acestor activități financiare ilicite, s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 10,6 milioane RON echivalentul a 265.000 euro, sumă care în loc să fie virată Trezoreriei a fost retrasă în numerar.
De asemenea, oamenii legii au mai reținut că la data de 20.12.2002, suspecții Bogdan Florian Stanciu și Ștefan N. au înființat una din firme cu sediul în Constanța, având ca obiect de activitate comerțul cu cereale, semințe și furaje.
În perioada august-decembrie 2003, această societate comercială a încasat peste 7, 4 milioane RON, suma fiind retrasă de suspectul Stanciu în numerar, cu explicația "achiziții cereale de la persoane fizice". Banii au fost ridicați pe baza unor cecuri, societatea nedepunând pentru această perioadă nicio decla-rație privind obligațiile de plată la bugetul statului și nicio declarație de TVA
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat de stat este de 3.449.910 RON, reprezentând impozitul pe profit și TVA, fiind recuperată suma de 179.000 RON prin instituirea sechestrului asiguratoriu asupra unui imobil aparținând suspectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5172 secunde