Procurorul Valentina Boboc, cercetată disciplinar de CSM

959
În ședința din data de 11 noiembrie a Secției pentru procurori din cadrul CSM se va discuta sesizarea Comisiei de disciplină privind posibila încălcare de către procurorul Valentina Boboc, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a dispozițiilor art. 17 și art. 18 din codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.
Cele două articole sună astfel: "Art. 17: Magistrații au obligația de a nu dezvălui sau folosi pentru alte scopuri decât cele legate direct de exercitarea profesiei, informațiile pe care le-au obținut în calitate de magistrați.
În cazul în care, potrivit legii, lucrările au un caracter confidențial, magistrații sunt obligați să păstreze materialele respective în incinta instanței sau parchetului și să nu permită consultarea lor decât în cadrul prevăzut de lege și regulament.
Art. 18: Magistrații sunt obligați să folosească resursele și mijloacele materiale care le sunt puse la dispoziție conform destinației lor, exclusiv în interesul instanței.
Ei au îndatorirea de a menține în bună stare mijloacele și dotările care le-au fost încredințate și de a le restitui în momentul în care li se solicită sau la încetarea activității".
Reprezentanții CSM refuză să dea detalii vizavi de cercetarea disciplinară a procurorului Boboc. Nu este exclus ca aceasta să fie implicată în apariția în presă a înregistrării unei ședințe a procurorilor constănțeni care a făcut vâlvă la nivel național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5046 secunde