Profesoara Elisabeta Mincior a refuzat să dea declarație în fața polițiștilor

790
Profesoara Elisabeta Mincior a refuzat să dea declarație în fața polițiștilor - 84094c9f8dc82c57cae08d3cd0acb96f.jpg

Articole de la același autor

Profesoara Elisabeta Mincior s-a prezentat, alături de un avocat ales, la sediul Poliției Eforie, dar a refuzat să dea vreo declarație în cazul celor doi elevi, aflați în tabără, la mare, care au murit înecați la începutul lunii august. Ea s-a prevalat astfel de "dreptul la tăcere", mai ales că anchetatorii ar fi putut folosi declarația ei atât în favoarea, cât și în defavoarea sa. Anchetatorii continuă cercetările cu privire la împrejurările în care s-au înecat cei doi minori și dacă profesoara de la Iași se face vinovată de moartea lor.
Amintim că Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a început urmărirea penală față de profesoara Elisabeta Mincior pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Din cauza neglijenței sale, în urmă cu o lună, doi copii veniți în tabără la Eforie Sud s-au înecat în mare.
Un grup de șapte elevi din județul Iași a sosit, la începutul lunii august, în tabără, la mare, la Eforie Sud, cei mici fiind însoțiți de cinci cadre didactice. În dimineața zilei de 8 august, doi băieți cu vârsta de 13 ani, aflați în grija profesoarei Elisabeta Mincior, s-au înecat, după ce au fost luați de valurile foarte mari și curenții puternici și duși spre larg. Potrivit salvamarilor, cadrul didactic i-a dus pe copii, cu bună știință, pe o plajă interzisă, unde fundul mării este pietros iar curenții puternici, și i-a lăsat să intre în apă deși era arborat steagul roșu.
Mai mult, se pare că unul dintre copiii înecați ar mai fi fost salvat încă o dată de salvamari, cu două zile înainte de incident, după ce aceeași profesoară și-a dus elevii pe aceeași plajă periculoasă. Salvamarii spun că încă de atunci i-au atras atenția cadrului didactic, însă femeia nu i-a ascultat, ba ar fi motivat că acolo nisipul era mai fin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8533 secunde