Proiectil neexplodat găsit la Nicolae Bălcescu

169
Un proiectil neexplodat ce provine din cel de-al doilea război mondial a fost descoperit, vineri dimineață, la Nicolae Bălcescu, de un cetățean din localitate, pe un teren cultivat cu grâu. Omul, speriat, a sunat imediat la 112, iar specialiștii de la ISU Dobrogea s-au deplasat de urgență la fața locului.
Pirotehnicienii ISU au identificat, ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii o bombă de aruncător, de calibru 82 mm. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spun că muniția era activă, ceea ce înseamnă că putea să detoneze dacă ar fi fost lovită sau supusă operațiunilor de tăiere.
Având în vedere că sezonul lucrărilor agricole de primăvară este la început și există riscul ca astfel de elemente de muniție să fie descoperite pe terenurile cultivate sau îngropate, repre-zentanții ISU Dobrogea reamintesc populației că este interzisă: atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea munițiilor în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; tăierea munițiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea munițiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor și explozivilor provenite din muniții în scopuri artizanale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 31 Martie 2012
Stire din Eveniment : Hoți prinși în flagrant la Murfatlar
Sâmbătă, 31 Martie 2012
Stire din Eveniment : Infotrafic: Strat de zăpadă pe DN1
Pagina a fost generata in 1.1232 secunde