Proprietarii de mașini vor plăti mai mult pentru timbrul de mediu

456
2
Proprietarii  de mașini vor plăti mai mult pentru timbrul de mediu - timbrumediu2016-1450197273.jpg

Articole de la același autor

Vești proaste pentru șoferi, pe final de an. Cine deține un autoturism trebuie să știe că, începând cu 2016, va scoate din buzunar mai mulți bani pentru timbrul de mediu.

Potrivit legii în vigoare, valoarea în lei a acestei taxe se stabilește în funcție de cursul de schimb valutar al monedei euro la o anumită dată din an.

Concret, actul normativ care a introdus această taxă dispune că "valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene". Asta înseamnă că, în 2016, va fi folosit cursul leu-euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2015.

Deoarece cursul de schimb, ce va fi folosit în 2016 la determinarea timbrului de mediu este mai mare față de cel utilizat în 2015, implicit cuantumul acestuia va crește.

În anul curent, prima zi lucrătoare din luna în cauză a fost 1 octombrie, atunci când cursul leu-euro a fost de 4,4159 lei. Acesta a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE din 2 octombrie și este mai mare decât cel înregistrat pe 1 oc-tombrie 2014, care a fost de 4,4093 lei. Concret, creșterea este de 0,15%, potrivit unui calcul realizat de site-ul avocatnet.ro. 

Comentează știrea

balcescu
16 decembrie 2015
munca la domiciliu

Super-oferta de lucru pentru toti! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textulla adresa de email:

Rosca
5 iulie 2016
Bani la domiciliu

Faceti bani la domiciliu! Faceti bani rapid! Primiti instructiuni complete! Convenabil pentru oricine! Va asigur ca merita! Pachet complet pentru câstiguri online! Pentru mai multe informatii: http://www.pivall7.accesrapid.ro

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Scade taxa de timbru, în 2015
Pagina a fost generata in 0.5216 secunde