Propunerea de revocare a șefei DNA, respinsă. Soarta Codruței Kovesi, decisă de președintele Iohannis

284
1
Propunerea de revocare a șefei DNA, respinsă. Soarta Codruței Kovesi, decisă de președintele Iohannis - dna-1519745922.jpg

Articole de la același autor

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ, marți, propunerii ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Timp de mai bine de o oră, ministrul Justiției a prezentat motivele sale pentru revocarea Codruței Kovesi, iar șefa DNA a răspuns tuturor acuzațiilor.

Tudorel Toader a declarat în cadrul ședinței CSM că decizia este previzibilă, însă că a venit din respect pentru instituție.

"Dincolo de ceea ce veți decide, nu vreau să fiu rău să spun că rezultatul este previzibil pentru mine, dar am venit din respect pentru instituție, din respect față de dumneavoastră. Nu știam că se transmite (online, n.r.), dar este bine, ca să știe cine vrea să știe adevărul. Pentru mine, decizia este previzibilă, dar nu este o problemă. O să ne întâlnim în Consiliul de Management Strategic săptămâna viitoare. Trebuie să luăm măsuri să facem ceva. Nu poți să-i spus unuia: am uitat de Microsoft (dosarul, n.r.). Cum să uiți de Microsoft? Păi, trebuie să îl visezi și noaptea", le-a spus Toader membrilor Secției pentru procurori din CSM.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți la CSM că motivele invocate de ministrul Justiției în propunerea de revocare a sa din funcție sunt "nereale, nedovedite în niciun fel, netemeinice și unele dintre ele sunt simple susțineri care nu se confirmă cu nimic din realitate", dar și că la DNA nu se falsifică probe.

"Pentru unele dintre afirmații, care sunt extrem de grave din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de probă, sens în care acest punct de vedere, pe care îl voi prezenta, l-am întocmit și în scris (...). Nu se falsifică probe în DNA. (...) S-a reținut în acest raport că s-au falsificat anumite convorbiri telefonice, ceea ce nu este real. S-au identificat anumite erori materiale în redarea unor cuvinte sau a unor pasaje, erori materiale care au fost îndreptate de procurorul care a întocmit procesele-verbale, conform legii", a afirmat Kovesi, la ședința Secției pentru procurori a CSM care discută solicitarea ministrului Justiției privind revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA.

Decizia de revocare a fost luată cu șase voturi pentru și unul împotrivă. "Am decis respingerea solicitării ministrului Justiției cu privire la posibilitatea revocării din funcție a procurorului-șef al DNA. În zilele următoare, hotărârea va fi transmisă decidenților. Motivarea va fi una amplă, asumată și în mod categoric una de ordin tehnic", a precizat Codruț Olaru, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia de a o revoca sau nu pe Kovesi aparține președintelui Klaus Iohannis.

Comentează știrea

rex
28 februarie 2018
Lichelele!

Mafia spurcata din Romania nu va pica usor fiind sustinuta de nazustul imputit si scarbos si de alte lichelwe abjecte! Pe bufnita gheboasa ar trebui s-o impaneze si sa fie dusa la Antipa sau in mijlocul capitalei unde idiotii, dobitocii si retardatii sa se inchine!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.469 secunde