Protecție pentru victimele violenței domestice, într-o locuință secretă din Constanța

261
Protecție pentru victimele violenței domestice, într-o locuință secretă din Constanța - locuintavictimesursadgaspc1-1583356976.jpg

Articole de la același autor

Violența în familie se dovedește a fi un fenomen bine înrădăcinat în societatea românească. Drept dovadă, aproape că nu trece o zi în care polițiștii să nu fie solicitați să intervină pentru că o femeie este bătută de concubin sau chiar de fiu! Pentru a veni în sprijinul victimelor violenței în familie care doresc să părăsească mediul toxic în care trăiesc și să-și refacă viața, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a inaugurat, ieri, încă o locuință protejată în județul Constanța. Este a treia locuință protejată pentru aceste victime care va funcționa în subordinea direcției. 
Această structură a fost realizată în cadrul proiectului "Venus – Împreună pentru o viață în siguranță", finanțat din fonduri europene. Locuința are o capacitate de șase locuri, este deservită de un coordonator de personal, un psiholog, un consilier vocațional și cinci lucrători sociali, iar adresa acesteia este ținută secretă. "De serviciile oferite în cadrul acestui proiect beneficiază, deopotrivă, femeile singure și mamele, alături de copiii lor, pe o perioadă de maximum 12 luni", au arătat reprezentanții DGASPC. 


Valoarea proiectului se ridică la peste un milion de lei, iar contribuția Consiliului Județean Constanța este de aproximativ 23.000 de lei. 


De precizat că pe parcursul anului 2019, în evidența DGASPC Constanța au fost înregistrate 139 de cazuri de violență domestică, ale căror victime au avut peste 18 ani. Potrivit specialiștilor, cea mai afectată categorie de vârstă este a femeilor care au între 26 și 35 de ani.  


"Din punctul de vedere al stării civile, cele mai multe victime ale violenței domestice au fost femei necăsătorite (60), femei ce trăiau într-o relație consensuală (52) și căsătorite (20). Cele mai multe situații s-au referit la violența fizică – 89 de cazuri și violența psihologică – 34 de cazuri înregistrate. Peste 90 de victime au solicitat și obținut ordinul de protecție provizoriu, iar 70 de agresori au fost evacuați din locuințe", au mai arătat reprezentanții DGASPC.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4414 secunde