Protest cu TIR-uri la Guvern

222
Protest cu TIR-uri la Guvern - tir-1632814866.jpg

Articole recomandate

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) va participa miercuri, 29 septembrie, la o acțiune de protest pentru a cere soluționarea problemelor din Transporturi.


În loc de 5.000 de persoane/autovehicule vor mai putea participa doar 100, conform noilor reguli impuse pentru Capitală. Protestul se va desfășura între orele 9.00-15.00, cu 100 de capete tractor, în fața sediului Guvernului. La protest vor participa transportatori din toate organizațiile și asociațiile patronale: COTAR, UNTRR, APTE 2002, ARTRI ,FORT, APULUM, și ATM BUCOVINA.


Principalele problme pe care trebuie să le rezolve Guvernul și Parlamentul României, pentru a salva Transporturile, sunt: eliminarea impozitării diurnelor retroactiv, pe ultimii 5 ani; despăgubirile care nu li s-au plătit miilor de șoferi care au ajuns în service-urile auto, în ultimul an, și stoparea creșterii nejustificate a prețurilor pentru polițele RCA.


Dacă aceste probleme nu se for rezlova, în cel mai scurt timp, acțiunile de protest vor fi organizate în toată țara, respectând numărul maxim de participanți. Se pot organiza proteste simultan, în sute de locuri din țară, cu zeci de mii de mașini, arată un comunicat COTAR, conform Mediafax. 


COTAR precizează, într-un comunicat, că toate informaţiile pe care organizaţia şi mass-media le-au făcut publice, pe surse, în ultimele luni, s-au confirmat, în urma raportului Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, în legătură cu fapte penale comise de persoane aflate în posturi foarte importante din MT şi instituţiile din subordinea acestui minister.


'Nu înţelegem de ce se pot ascunde în spatele prevederilor GDPR cei care comit fapte penale. Chiar şi răspunsul primit de COTAR, la solicitarea noastră de a cerceta anumite persoane ale căror nume şi funcţii le-am indicat, precum şi faptele de natură penală comise de acestea, ne-a fost transmis fără a fi indicate numele persoanelor vinovate.'


'Le reamintim celor care acceptă ascunderea identităţii persoanelor vinovate de fapte penale că aceste informaţii nu ţin de protecţia datelor personale, ci sunt informaţii de interes public, deci ar trebui să ştim şi noi cine comite fapte penale la vârful statului. Chiar dacă nu sunt specificate numele şi funcţiile persoanelor care au comis fapte penale (pe care le cunoaştem), acestea ar trebui să fie demise imediat. În mod normal, toţi ar fi trebuit să-şi dea deja demisia, la aproape două luni de la raportul Corpului de Control', a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.727 secunde