Protocol pentru găsirea hoților români din Italia

111
Protocol pentru găsirea hoților români din Italia - 21ianuariepolitiaprotocolitalia-1390303872.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, șeful Poliției Române, chestor-șef de poliție Petre Tobă și prefectul Alessandro Pansa, șeful Poliției de Stat și Directorul General al Siguranței Publice din Republica Italiană, au semnat Protocolul de colaborare între Poliția Română din România și Departamentul Siguranței Publice din Italia.


Obiectivul protocolului îl constituie întărirea colaborării dintre Parteneri pentru prevenirea și combaterea criminalității sub toate aspectele sale, precum și pentru efectuarea unor investigații comune pentru localizarea și prinderea urmăriților internaționali de interes reciproc.


Prin acest protocol, se instituie ca metodă de lucru, pentru localizarea și prinderea urmăriților internaționali de interes reciproc, crearea unei echipe comune de lucru italo - române. Aceasta presupune schimb de informații, o analiză comună a informațiilor obținute, precum și operațiuni și activități comune pentru localizarea și prinderea urmăriților italieni în România și a urmăriților internaționali români în Italia.


O astfel de colaborare există între cele două state încă din 2006, iar numai anul trecut în Italia au fost prinși aproape 200 de infractori urmăriți de autoritățile române. 


Majoritatea infracțiunilor comise de români în Italia o reprezintă cele de furt - din magazine, din locuințe și din buzunare, dar și infracțiuni din sfera criminalității organizate, respectiv trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Actual : Lanț de CUTREMURE în Italia
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Stire din Actual : Un român a ajuns erou în Italia
Pagina a fost generata in 1.2134 secunde