Proxeneți din Mangalia, în vizorul DIICOT după ce o prostituată a fost găsită moartă, în cadă!

605
Proxeneți din Mangalia, în vizorul DIICOT după ce o prostituată a fost găsită moartă, în cadă! - fonddetaliiproxeneti-1592225953.jpg

Articole de la același autor

Noi detalii ies la iveală în dosarul anchetat de DIICOT, în care mai mulți indivizi din Mangalia sunt acuzați că practicau "turismul sexual", cu tinere racolate din satele constănțene. Gruparea infracțională a atras atenția oamenilor legii după ce una dintre copilele vândute pentru sex a fost găsită moartă în cadă, în urma unei supradoze.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT însoțiți de mascați au descins la nouă adrese din Mangalia, pentru reținerea mai multor suspecți și documentarea activității lor infracționale. Cinci dintre aceștia, respectiv Florian Mihail N., zis "Chinezu", Vasile S., Ionuț Claudiu S., zis "Țep", Leonard Iulian S., zis "Leo" și Ertin R. au fost reținuți și duși în fața magistraților de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă. Potrivit procurorilor DIICOT, aceștia, cu ajutorul altor persoane, racolau tinere și minore din satele constănțene și le convingeau să se prostitueze. Dar nu pe raza județului Constanța, ci în alte județe ale țării. Astfel, tinerele mergeau din localitate în localitate, se cazau în diverse apartamente, unde își primeau și clienții. Bărbații dădeau de ele prin anunțurile postate în mediul online de proxeneți. Tinerele stăteau câteva luni într-un oraș, după care își făceau bagajele și plecau spre următorul, unde petreceau următoarele luni. Această practică, a "turismului sexual", are drept scop îngreunarea depistării grupărilor infracționale, au arătat procurorii DIICOT. De altfel, tocmai din încercarea de a nu fi nicio legătură evidentă între ei și prostituate, proxeneții evitau să meargă cu ele în localitățile unde se prostituau, ci le controlau de la distanță, prin amenințări.

Procurorii DIICOT, de un an pe urmele suspecților

Gruparea a ajuns în atenția DIICOT în urmă cu mai bine de un an, mai precis în aprilie 2019, când într-un apartament din Suceava a fost găsită o tânără moartă. Împrejurările în care fata a ajuns în orașul respectiv, dar și cele privind decesul ei au atras atenția polițiștilor.

Vasilica Gabriela P. avea 17 ani când a fost găsită moartă, în cadă. Era dispărută de acasă de aproape un an. Mai precis, din comuna Albești, județul Constanța, iar de la data dispariției familia nu mai știa nimic despre ea. La vremea respectivă, stătea cu alte două fete într-un apartament din Suceava, iar vecinii le-au spus polițiștilor că cele trei tinere practicau, de fapt, prostituția. Mai mult, necropsia a evidențiat că decesul a survenit în urma unei supradoze de droguri. Mergând pe fir, oamenii legii au dat de alte tinere racolate de proxeneți, care au fost de acord să depună mărturie împotriva lor.

Probleme cu legea și în trecut

De precizat că nu este pentru prima dată când membrii grupării au probleme cu legea. De exemplu, Leonard Iulian S. a fost în urmă cu vreo trei ani subiectul unui mandat european de arestare. Acesta era căutat de autoritățile belgiene pentru comiterea mai multor furturi. Amicul său, Vasile S., a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea unei tinere.

În urma studierii probelor prezentate la dosar, magistrații Tribunalului Suceava au dispus măsura controlului judiciar pentru cei cinci suspecți, impunându-le interdicția de a nu părăsi țara în următoarea perioadă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3575 secunde