Pentru o evaziune fiscală ce depășește 500.000 de euro

Concurs Rafinăria lui Guliu, peste 2.000 de tone de motorină și 20 de mașini de lux, puse sub sechestru

1322
Rafinăria lui Guliu, peste 2.000 de tone de motorină și 20 de mașini de lux, puse sub sechestru - d6978c1125b43bf85ff57c574d853c8a.jpg

Articole de la același autor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța au solicitat, în luna februarie 2010, în premieră pe țară, luarea unei măsuri preventive împotriva unei societăți comerciale acuzată că ar fi implicată în evaziuni fiscale de sute de mii de euro. Este vorba de SC Excella Real Group SRL, care avea "cartierul general" la Nicolae Bălcescu și se ocupa cu rafinarea și comercializarea de produse petroliere. Magistrații de la Judecătoria Constanța au respins propunerea procurorilor, iar ieri judecătorii de la Tribunal au făcut același lucru cu recursul procurorilor.
Scopul solicitării respective este acela ca societatea respectivă să fie scoasă din circuitul economic, de a nu mai avea raporturi comerciale cu alte firme, pe care le-ar putea prejudicia sau doar atrage în activități ilegale, cel puțin de această părere este prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Zarafina Puiu.
Potrivit anchetatorilor, cei doi administratori ai firmei, George Guliu (cunoscut din dosarul Rutiera, în care este acuzat de fapte de corupție) și Radu Nemeș, sunt cercetați pentru evaziune fiscală pentru că, în perioada decembrie 2008 - aprilie 2009, au înregistrat în contabilitatea societății operațiuni fictive constând în achiziția unor cantități de produse petroliere de la diferite societăți fantomă.
"Concret, cei doi cumpărau motorină Euro 5, o duceau la rafinărie și acolo, spun ei în documente, o combinau cu reziduuri de la tancurile petroliere și obțineau un produs finit numit combustibil lichid greu (CLG), folosit la centralele termice și scutit de plata taxelor către stat. În realitate, Nemeș și Guliu duceau motorina în incinta rafinăriei, de unde o vindeau ca atare, fără să îi aducă vreo îmbu-nătățire sau să fie supusă vreunui procedeu tehnologic, fiind scutiți astfel de la plata accizelor către bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de peste 500.000 de euro", a mai declarat procurorul Zarafina Puiu.
În acest dosar, Parchetul a pus sechestru asigurator pe nici mai mai mult, nici mai puțin decât 43 de vagoane cu motorină, 18 autocisterne, cantitatea de motorină Euro 5 confiscată fiind de 2.071.800 de litri, care a fost predată SC Oil Terminal și valorificată. Cu aceeași ocazie, anchetatorii au pus sechestru pe imobilul societății, care se întinde pe 3.857 de metri pătrați, și pe 20 de autoturisme de lux, aparținând atât SC Excella Real Group SRL, cât și SC Valkar SRL (firmă soră, se pare, cu prima).
Procurorii au cerut efectuarea unei expetize tehnice pentru a stabili dacă rafinăria a funcționat vreodată și dacă utilajele de prelucrare puteau procesa motorina adusă de patroni.
Avocatul SC Excella Real Group SRL a susținut, ieri, în fața judecătorilor, că nu a mai întâlnit o astfel de cerere în practica judiciară din România și a solicitat magistraților respingerea propunerii. În ceea ce privește acuzația de evaziune fis-cală, avocatul a spus că administratorii au depus la dosarul de urmărire penală mai multe facturi, bilanțuri contabile și documente prin care au demonstrat, consideră ei, că afacerea s-a derulat legal.
Judecătorii s-au pronunțat, ieri după-amiază, și au decis ca pro-punerea respectivă să fie respinsă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.699 secunde