RAR-ul din Constanța a pus ochii pe microbuze

1170
Inspectorii RAR Constanța lucrează, de la 1 mai, în câte două schimburi la controlul în trafic. Printre țintele predilecte ale acestora se numără microbuzele și celelalte mijloace de transport persoane, fiind verificate toate condițiile de clasificare pe stele.
Astfel, în urma verificărilor în trafic, mai multe microbuze au rămas fără certificate de înmatriculare și documentele de clasificare.
Spre exemplu, un microbuz de transport persoane pe linia 301 din municipiul Constanța, aparținând SC Dorada Transporting SRL, a fost descoperit că avea numărul de locuri mai mic decât cel prevăzut în acte, parbrizul era fisurat, emana noxe peste limită, iar culoarea trecută în talon nu corespundea cu cea de pe mașină. În aceste condiții, șoferul Gheorghe Bărbuceanu a fost sancționat cu amendă, iar talonul și certificatul de clasificare au fost reținute.
O situația asemănătoare a fost constatată și la un microbuz care efectua transport de persoane pe ruta Constanța – Călărași, aparținând SC Tudan SRL. În urma controlului s-a descoperit că vehiculul avea cu două scaune în plus față de cât era prevăzut, parbrizul era fisurat, avea defecțiuni la sistemul de iluminare, iar noxele emise erau cu mult peste limita normală. Și în acest caz, polițiștii rutieri și inspectorii RAR au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, reținând totodată certificatul de înmatriculare și cel de clasificare.
Controalele tematice vor continua până la finele sezonului estival.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3111 secunde