S-au intensificat controalele

RATC: 26 de amenzi și 30 de procese verbale, în 24 de ore

1107
6
În cursul zilei de 22 august, controlorii RATC au luat "la puricat" autobuzele destinate transportului în comun.

Potrivit reprezentantului RATC, șef corp control Cornel Marin, în urma acțiunilor de prevenire a călătoriilor fără bilet sau legitimație de călătorie, nu s-au înregistrat cazuri de violență fizică și nici verbală.

Se semnalează o situație constantă în ceea ce privește numărul blatiștilor, astfel, în ziua de miercuri s-a consemnat un număr de 26 de amenzi și un total de 30 de procese verbale. La acțiunile de control sunt prezenți câte 10 sau 20 de jandarmi, după caz, care patrulează prin autobuzele RATC.

Călătorii sunt avertizați cu privire la riscurile la care se supun atunci când intenționează să călătorească fără bilet. Cazul este săptămânal, iar activitatea de patrulare a jandarmilor împreună cu controlorii menține pulsul "blatiștilor".

"Cei care obișnuiesc să călă-torească fără legitimație observă numaidecât prezența jandarmilor și nu urcă în autobuz. Acesta este cel mai des întâlnit mod prin care amatorii călătoriilor fără bilet obișnuiesc să scape fără amendă sau proces verbal", completează reprezentantul RATC, șef control Cornel Marin.

Acțiunile de control RATC se vor desfășura intens și în zilele următoare.

Comentează știrea

constantean
24 august 2011
si tiganii?

sunt perfect de acord cu aceste actiuni..dar ce ne facem cu tiganii, care nici nu composteaza dar nici nu primesc amenzi, deoarece controlorilor le este teama sa le solicite biletulsi se fac pur si simplu ca nu ii observa.Ne e corect ca tu, ca cetatean onest sa fi obligat sa compostezi si sa primesti amenda daca nu o faci, iar langa tine, un tiganus zambeste larg ca la el nu se pune chestia asta cu biletul in autobuz.

Eu
24 august 2011
Un calator

Fac traseul cu troleul nr. 43 de ani de zile. Zilnic vad tot felul de cazuri. De ce tiganii sunt lasati sa circule liber? Nu sunt controlati daca au bilet sau abonament si pe deasupra ne mai si buzunaresc? Este normal? De ce atata indiferenta din partea controloarelor fata de tigani? De ce?

Un cetatean al constantei
24 august 2011
Comentariu

Circul pe peste 15 ani cu abonament pe ruta 43. Mi-am luat bilet de calatorie pentru o zi deoarece mi se terminase abonamentul si intram in concediu si am decis sa circul cu bilet pentru o zi. Nesansa mea ca in aceea zi ploua torential, am compostat bilet, m-a vazut toti calatorii din troleu dar fiind ud pe maini si hainele de pe mine deasemenea, s-a sters putin tusul de pe bilet. A venit controloarele care bineinteles ma vad aproape zilnic pe traseu de atatia ani de zile. Mi-au dat amenda 100 lei pe care bineinteles am platit-o. Dar in troleu erau si 2 tiganci pe care controloarele s-au facut ca nu le vede. Si atunci va intreb eu: unde este dreptatea oameni buni? Nu sunt niste hoate si impertinente controloarele? Pai sa nu fac scandal de cate ori le vad pe traseu si ma minunez de aceste controloare incompetente care se fac ca nu vad tiganii din trolee? De ce atata nedreptate?

Alt calator
24 august 2011
Bilet

De ce tiganii prosti nu sunt controlati ?Nu au bani de bilet? Nici eu nu am , dar spre deosebire de ei eu primesc amenda ! Rusine!

Catalina
24 august 2011
pt fraierii de mai sus

eu nici nu m-as gandi sa mai dau ceva ratc ,gen bilete sau abonamente daca as fi discriminata in halul ala de jeguril;e de la ratc...adica voi platiti de ani de zile abonamente si va amendeaza iar pe rromulani nu ii amendeaza...pai ce sa mai zic...muie ratc ;eu nu am mers deloc cu ei de cand mi-au dat amenda cam ca si in cazul celui de la 3..nu mai dau un ban, merg cu altceva sau pe blat,he he he ;si eu plateam abonament dar de cand jegoasele alea de femei imbecile zise si controloare incompetente s-au napustit asupra mea ca hienele ,nu mai pot suporta nesimtzirea angajatilor ratc de a vana doar pe fraieri iar pe smekeri si rromi,nu..huoooooo,nemrnicilor de la ratc,huooo,nu va mai dau nimic .....never..mai bine merg pe jos

crina
5 septembrie 2011
impertinenta controlorilor

Vorbim de progres,de evolutie dar sunt doar vorbe goale.Daca nimeresti ,din greseala,in preajma unor controloare iti dai seama ca au ramas undeva la marginea societatii.Oare dupa ce criterii s-au facut angajari la RATC sau,in fine,firma care asigura controlul biletelor.Aici ma refer la comportamentul unora ,cum ar fi al controloarei cu numarul de legitimatie 1040.Atentie spun,vai de mama ei!Nu se sesizeaza nimeni de atitudinea acestora? Toata lumea sesizeaza acest aspect si RATC ce face?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 August 2011
Stire din Politică-Administrație : Pensionarii  au golit conturile RATC
Pagina a fost generata in 0.3762 secunde