Razie în piețele constănțene

327
1
Piețele constănțene sunt "sufocate" de comercianți ambulanți, cerșetori și, bineînțeles, își fac simțită prezența și hoții din buzunare. În edițiile anterioare ale "Cuget Liber", am prezentat, rând pe rând, as-pectele neplăcute semnalate de constăn-țeni cu privire la cele mai aglomerate zone din oraș: nelipsitele refrene "țigări, țigări avem" ce semnalează prezența bișnițarilor de țigări - parcă din ce în ce mai mulți în zona Gării Constanța și Autogării Sud - și "telefon ieftin, băiatu’!" ce-i îndeamnă pe constănțeni să-și achiziționeze la prețuri modice un telefon furat sau chinezisme; cerșetorii, comercianții ambulanți ce se dau drept producători de verdețuri etc.
Miercuri dimineață, polițiștii constănțeni au descins în zonele obișnuite ale bișnițarilor și au împărțit amenzi în stânga și în dreapta. Astfel, la orele de vârf (între 9.00-12.00 și 14.00-18.00), polițiștii Secției 2 au patrulat prin zona Tomis III, luând la întrebări comercianții ambulanți care le-au ieșit în cale. Când au tras linie, au constatat că au sancționat contravențional 13 persoane, cu amenzi în valoare totală de 5.600 de lei.
Acțiuni similare au fost organizate și de polițiștii Secției 3, în colaborare cu jandarmii, în zona Gării, a Autogării Sud și în Piața Griviței. Aceștia au aplicat șase amenzi, în valoare totală de 2.200 de lei.
Potrivit polițiștilor, astfel de acțiuni vor fi organizate și pe viitor.

Comentează știrea

Tomitan
11 mai 2012
furt la cantar

In piata Tomis 3 majoritatea comerciantilor ambulanti au cantarele electronice aranjate, astfel ca la 1 kg.se fura intre 200 pana la 400 grame.Daca politia ar controla cantarele cred ca amenzile ar depasi de 10 ori cuantumul celor date intr-o luna.Trebuie numai putina vointa, nu-i asa? Iar cei prinsi ca recidiveaza sa suporte consecintele legii. Mult succes!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2734 secunde