Recomandări ale Poliției pentru un trafic în siguranță pe timp de iarnă

172
Recomandări ale Poliției pentru un trafic în siguranță pe timp de iarnă - iarna-1355653669.jpg
Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic, atât conducătorilor de vehicule, cât și pietonilor să manifeste maximă prudență, urmare a atenționării meteorologilor cu privire la înrăutățirea vremii în toate regiunile din țară, prin apariția precipitaților mixte sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. 

Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!

Nu conduceți când sunteți obosiți. Programați călătoriile în așa fel încât să nu conduceți în stare de oboseală! Dacă este necesar să conduceți pe vreme de iarnă, plănuiți deplasarea din timp. Asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare.

Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață, în condiții de ceață densă.

Nu consumați alcool!

Toți ocupanții autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranță!

Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteorologice și despre starea drumurilor, pe traseul pe care îl aveți de parcurs la Comandamentul Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii la numerele de telefon 021/9360, 021/264.33.33 și 021/264.33.34.

Verificați instalația de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz, precum și instalația de climatizare. Curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare.

Prevederile legale în vigoare interzic circulația autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

În zilele cu ninsori, viscol, lapoviță sau ploi o atenție deosebită trebuie acordată pietonilor, care în astfel de condiții sunt mai puțin prudenți când traversează drumul public sau circulă pe partea carosabilă.

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumului public și să se angajeze în traversare doar după ce s-au asigurat că manevra se poate face doar în condiții de maximă siguranță. Deplasarea pietonilor să se facă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului și cât mai aproape de marginea carosabilului.

Treceți strada numai prin locurile marcate și semnalizate corespunzător! În intersecțiile fără marcaj pietonal, traversați pe la colțul străzii, numai după o temeinică asigurare! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Bun în valoare de 20.000 de lei, furat
Miercuri, 12 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Lovit pe trecerea de pietoni
Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Infractori băgați după gratii
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Autostradă închisă din cauza viscolului
Pagina a fost generata in 0.405 secunde