RECORD de emigranți sirieni prinși de Garda de Coastă / Galerie foto și Video

183

Articole de la același autor

Un velier cu 33 emigranți sirieni și două călăuze turce a interceptat în apropierea țărmului românesc al Mării Negre.

În data de 6 iulie, în jurul orei 2.00, polițiștii de frontieră din cadrul SCOMAR au observat o navă suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 7 mile marine travers de stațiunea Cap Aurora din județul Constanța.

Informația a fost transmisă conducerii Grupului de Nave Mangalia care a dispus de urgență efectuarea unei misiuni, cu o ambarcațiune proprie, în zona indicată.
VEZI AICI VIDEO!

În jurul orei 2.48, ambarcațiunea Grupului de Nave Mangalia a interceptat ținta, care s-a dovedit a fi un velier de 20 metri lungime, fără pavilion arborat, la bordul căruia se aflau mai multe persoane care nu vorbeau limba română. Velierul a fost escortat în zona bazinului portuar al G.N. Mangalia în vederea efectuării controlului amănunțit.

Cercetările au stabilit faptul că la bord se aflau 20 de persoane de sex masculin, opt de sex feminin și șapte copii, 33 fiind de cetățenie siriană și două cu cetățenie turcă.

Persoanele de naționalitate siriană au declarat faptul că au apelat la cetățenii turci pentru a-i transporta într-o țară din spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră au întocmit celor doi cetățeni turci actele premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat și racolare, îndrumare și călăuzire a uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, iar cetățenii sirieni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5907 secunde