Reglări de conturi în stil mafiot la Constanța

4811
1
Reglări de conturi în stil mafiot la Constanța - descinderemascatilugoj1p-1329140327.jpg
Disperarea după câștiguri foarte mari și îmbogățirea peste noapte prin intermediul unor afaceri ilegale au făcut ca mai mulți patroni de firme constănțeni să ajungă după gratii. Unii dintre ei, realizând că au fost înșelați de "partenerii" lor, au ales să joace un scenariu extrem de periculos, demn de "Cosa Nostra", presărat cu sechestrări de persoane, amenințări și violență.

Ofițerii Serviciului de Investigarea Fraudelor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au reușit destructurarea unei grupări, coordonate de doi bărbați din Constanța, Petrică Cristian Enea și Adrian Stănei, care făceau afaceri cu cereale și, mai nou, au jucat rolul de "recuperatori" pentru a intra în posesia sumei de 300.000 de lei.

Cei doi, alături de un alt complice, Vasile Ghiocel Dragomir, au fost arestați deja de Tribunalul Constanța pentru o perioadă de 29 de zile. Alte două persoane implicate în acest dosar sunt arestate de câteva săptămâni.

Anchetatorii spun că, la data de 10 februarie 2012, au avut loc cinci percheziții domiciliare în vederea strângerii de probe prin care să se demonstreze că Enea și Stănei, în calitate de asociați și adminis-tratori ai unei societăți comerciale cu sediul în Constanța, prin inter-mediul unui circuit financiar ilicit derulat printr-o firmă tip "fantomă", cu sediul în Cobadin, au avut drept scop obținerea unor câștiguri personale frauduloase prin eludarea plății obligațiilor fiscale (TVA și impozit pe profit) către bugetul consolidat al statului.

Ce faci când rămâi, subit, fără 300.000 de lei?

Cercetările în acest dosar au stabilit că, în luna septembrie 2009, prin intermediul unei so-cietăți comerciale din Călărași, firmă folosită doar ca intermediar scriptic în circuitul financiar inițiat, Enea și Stănei au virat suma de 300.000 de lei cu titlu de avans cereale în contul unei societăți comerciale din Cobadin. În aceeași zi, banii au fost ridicați în numerar din contul societății beneficiare în baza unui borderou de achiziție cereale, ce prezenta suspiciuni de falsificare, de către administratorul Bogdan Radu.

Suma respectivă trebuia să ajungă, prin intermediul altei persoane, George Condrea, arestat în cauză, la Florin Râpeanu și Radu Moisoiu, care, de asemenea, în prezent se află după gratii. Ei trebuiau să restituie suma de bani celor doi bărbați care "gândiseră" acest circuit al banilor. Numai că, la ieșirea din sediul băncii, cel care a ridicat banii a fugit cu ei și nu i-a dat mai departe așa cum era înțelegerea.

Și-au făcut dreptate singuri!

Cum nu se puteau lăsa înșelați într-un asemenea hal, Enea și Stănei au ales să-și facă dreptate singuri.

Pentru recuperarea banilor, cei doi, împreună cu un tânăr din Eforie Nord, Vasile Ghiocel Dragomir, l-au sechestrat pe unul dintre "partenerii de afaceri", Bogdan Radu, în sediul firmei sale din Constanța, unde l-au bătut bine în speranța de a-și recupera banii. Dar fără prea mare succes…

A doua zi, Radu Moisoiu a fost obligat să-și vândă un apartament din Constanța lui Petrică Enea. Mai mult decât atât, considerați "răspunzători" pentru pierderea celor 300.000 de lei, Moisoiu și Râpeanu au împrumutat de la bancă și suma de 41.000 de euro, pe care au virat-o direct în contul lui Adrian Stănei.

Pentru ca toată povestea să-și piardă urma, după ce și-au recuperat banii, Enea și Stănei au cesionat în mod fictiv părțile sociale ale societății comer-

ciale din Constanța, în scopul sustragerii de la urmărirea penală.

Dacă Moisoiu și Râpeanu au fost arestați, la propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța în urmă cu câteva săptămâni, pentru eva-ziune fiscală, în urma perche-zițiilor de la finele săptămânii trecute, Petrică Enea și Adrian Stănei au ajuns și ei după gratii pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, șantaj și lipsire de libertate, iar Vasile Ghiocel Dragomir pentru complicitate la șantaj și lipsire de libertate.

Comentează știrea

coman daniel
14 februarie 2012
mafia cerealelor

boxerul lui peste,,Dragomir,, este un mare camatar, dar a pus si niste baieti din tuzla sa dea tepe cu file cec fara acoperire...politia eforie si mangalia a musamalizat totul.poate cei de la constanta vor deslusi itele afacerii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7128 secunde