REPLICA CE TE LASĂ PERPLEX: "Ați fost victima unei tentative de fraudă prin telefon!"

1414
3
REPLICA CE TE LASĂ PERPLEX:
Escrocheriile prin telefon fac din ce în ce mai multe victime, în întreaga țară. Numai în județul nostru, au atras atenția polițiștii, aceste apeluri înșelătoare au dus la un prejudiciu de peste 150.000 de lei. Și nu trece zi în care un constănțean să nu fie sunat, fie pentru a i se aduce la cunoștință că este câștigătorul unui concurs la care a fost înscris "din oficiu" sau că o rudă de-a lui a suferit un accident și trebuie urgent să scoată din buzunar o sumă importantă de bani pentru a rezolva problema (este vorba despre deja vestita metodă "accidentul"). 


"Ai câștigat 3.000 de euro!"


Un astfel de caz ne-a fost semnalat, vineri, de o constănțeancă, apelul "câștigător" fiind primit de fiica ei în vârstă de opt ani. "Fiica mea a fost sunată pe telefonul mobil, cu număr privat. Respectivul s-a prezentat ca fiind din Cluj și i-a spus că numărul ei de telefon este câștigător la o extragere, nu a reținut la ce anume, iar premiul este reprezentat de 3.000 de euro. Dar pentru a intra în posesia premiului, trebuia să cumpere o cartelă de 5 euro și să transmită codul de reîncărcare", ne-a povestit Simona A., cititoarea noastră.


Femeia s-a alarmat, însă, mai tare în momentul în care fiica i-a mărturisit că, încântată de premiu, a indicat interlocutorului adresa de domiciliu, pentru a ști acesta unde să trimită premiul! Nu a mai apucat, însă, să-i transmită codul de reîncărcare, căci au intervenit părinții. În urma acestei conversații, constănțeanca a apelat la furnizorul de telefonie mobilă Cosmote, pentru luarea de măsuri. "I-am sunat în primul rând pentru a afla numărul de telefon de pe care a fost sunată fiica mea și pentru a se lua măsuri. Răspunsul operatorului m-a lăsat perplexă: «Stați liniștită, nu se va întâmpla nimic, ați fost victima unei tentative de fraudă!». Într-adevăr, pot să stau foarte liniștită!". 


Anunțați Poliția dacă primiți astfel de telefoane! 


Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Constanța, în atenția cărora trebuie să ajungă aceste înșelăciuni telefonice, atrag atenția să nu oferiți niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor. Și, bineînțeles, să vă învățați și copiii să procedeze la fel. De asemenea, nu trimiteți coduri de reîn-cărcare electronică a cartelelor telefonice, în niciun caz unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susțin că o au (deseori infractorii își asumă o calitate oficială - avocat, procuror, polițist).


Până în prezent, investigațiile desfășurate au evidențiat că autorii escrocheriilor telefonice, fie că este vorba de metoda "accidentul" sau de oferirea unor premii, sunt deținuți încarcerați în penitenciare din țară. De altfel, șase escroci au fost depistați, anul trecut, în Penitenciarul Poarta Albă, într-un dosar instrumentat de DIICOT Bistrița. 


Comentează știrea

gihk
20 mai 2013
serios ???

Sa anunte politia ?? Si politia ce face ?? Va spun eu e pierdere de timp ....o sa faca o plangere in cel mai rau caz care o sa ramana pe biroul militianului ....sa fim seriosi ce draq ....stiu persoane care au fost amenintate prin telefon si nu s-au luat niciun fel de masuri ... Hai ciao

adriana
21 mai 2013
Prosti cu bani

Ia mai lasati-ma in pace cu toti prostii care cad victime acestor hoti! Daca nu ar avea bani, nu ar participa la astfel de concursuri si ar verifica de o mie de ori daca sunt sau nu adevarate, dar au bani si isi permit sa-i dea usor. Probabil bani nemunciti ca unul care munceste oricum nu are bani pentru prostii din astea.

adriana
21 mai 2013
Copii prosti cu mobile si bani

si copii cu mobile? astia sunt parinti iresponsabili. la 8 ani sta si trimit sms-uri pe sub banca in loc sa invete. hai la munca nu la pomeni!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5498 secunde