Constănțeni, vi se pregătește ceva! Iată ce EXPERIMENTE va face POLIȚIA PE LITORAL

1927
4
Mai este puțin și se dă startul sezonului estival, iar polițiștii, precum restul autorităților, au început pregătirea planului de măsuri pentru a interveni cât mai prompt la sesizările turiștilor. Deosebirea față de anii trecuți îl va face, însă, numărul polițiștilor detașați din țară: acesta a fost redus la jumătate față de vara lui 2012! Odată cu turiștii, sunt destui indivizi cu intenții îndoielnice care iau drumul litoralului românesc în timpul sezonului estival. 


Vin să-și încerce norocul la furtișaguri în orașul de la malul mării sau în stațiunile din sud, convinși că vor fi destui care-și vor uite geamurile de la camerele de hotel ori geamurile de la mașină deschise sau că îi vor putea buzunări cu ușurință. Tocmai de aceea, și polițiștii constănțeni își pregătesc un plan de măsuri pentru a preveni fărădelegile. În planul de măsuri vor trebui să țină cont, însă, de o reducere drastică a detașaților. 


Primii detașați vin pe 1 iulie


Spre deosebire de anii trecuți, numărul ajutoarelor din țară pe care se vor putea baza este mult redus. Astfel, în acest sezon estival vor sosi pe litoralul Mării Negre doar 90 de polițiști detașați per serie - prima serie în perioada 1 iulie - 1 august, iar a doua în intervalul 1 august - 1 septembrie. Numărul detașaților a tot scăzut de la an la an, dar comparativ cu anul trecut, a fost redus la jumătate (în sezonul estival 2012 au fost detașați 176 de polițiști / lună din țară). "Este scăzut (n.r. - numărul detașaților), dar ne vom descurca cu personal din județ, pe care-l vom repartiza, în timpul sezonului, în stațiunile de pe litoral. Va fi mai dificil, dar ne vom descurca", a afirmat comisarul șef Adrian Rapotan, adjunctul Poliției Constanța. 


Fără detașați pe Rutieră 


Cei mai văduviți vor fi agenții de la Rutieră. Vara aceasta, ei nu vor fi ajutați de niciun detașat din țară - în condițiile în care, anul trecut, au fost detașați pe litoral 40 de agenți de circulație pe lună. "Este un experiment pe care îl facem, având în vedere că vara aceasta este prima vară când se poate circula pe Autostrada Soa-relui, pe două benzi, până spre sudul litoralului. 


Cele mai mari probleme le ridica DN 22C, unde se ajungea la ambuteiaje, dar anul acesta fiind autostrada, preconi-zăm că nu vom mai întâmpina aceste dificultăți", a precizat cms. șef Adrian Rapotan. Pe de altă parte, nu înseamnă că împătimiții vitezei vor putea să apese pe accelerație pe drumurile naționale descongestionate. Și asta pentru că, după cum a subliniat adjunctul Poliției Constanța, la capitolul radare, Serviciul Poliției Rutiere este foarte bine dotat și vor monitoriza toate rutele spre litoral, ba chiar vor fi sprijiniți, precum anul trecut, și cu un elicopter al MAI. 


Comentează știrea

Hai zau
20 mai 2013
vrajeala

Conducerea IPJ Cta si daca o sa ramana ei 3 , vor afirma ceva de genul : " E adevarat ca suntem doar 3 ( fraieri ) , dar printr-o mobilizare exemplara vom reusi sa facem fata provocarilor acestui sezon estival , cu sute de mii de turisti care vor ajunge pe litoral si infractorilor si spargerilor si accidentelor si ..... pt ca noi 3 suntem ROBOCAP si suntem cei mai tari " Aici se va ajunge cu politica voastra de diminuare a efectivelor vara , dar voi ca si conducere veti iesi la pensie si tot ce ati distrus ramane dupa voi ca o mare nenorocire in politie si societate . Schimabti politica proasta de efective si lasati vrajeala pt altii .!!

dre
20 mai 2013
Litoral cu hoti

Litoraului este la pamant. Nu poti face nimic in turism, cum nu poti face nimic in Romania si asta din cauza noastra. Te ingrozesti ce servicii sunt iar plaja este invadata de localnici bauti. Nu te poti relaxa intr-un astfel de loc. La noi in locurile de relaxare este un amestec unde convietuiesc oameni care incearca sa se bucure de vacanta, hotii, proxenetii, drogatii, alcoolicii si toti descreieratii. Nu asa trebuie sa fie intr-un loc de relaxare, dar la noi este o stare generala care a cuprins Romania si o exportam cu succes in Europa. In fond, doar ei ne vor prosti. Prosti dar rai...

dre
20 mai 2013
Jafuri in Constanta

Oamenii legii in Constanta nu prea mai au cum sa te protejeze. Sunt putini, nu au bani, nu au autoritate...Legi sunt dar nu are cine sa le aplice. Atentie pentru turistii care stau in oras: Poarta 6, Far, Poarta 5, Abator, CET, Gara, Piata Chiliei, Capitol, peste tot. Se sparg maisi sau se vandalizeaza. Aici foarte putina lume munceste dar sunt masini foarte scumpe, multe din ele din activitati infractionale. Peste tot in Constanta vedeti grupari de indivizi care toata ziua stau in strada doar cu ochii la furat. Este o stare generalizata.

anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartierele orasului
20 mai 2013
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei si neimplicarea generala a insti tutiilor subordonate primariei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri..sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca...iata si problema carutelor care merg de-a valma cu gunoaie si peturi -asta cand nu fura -merg rromii sau aia de la tzara nestingheriti de nimeni prin oras,desi e interzis de lege,problema e tot in raspunderea primariei si a politiei locale care e in subordinea lui mazare acum ...ce draku faceti, putorilor?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3138 secunde