ĂȘTIA ÎȘI BAT JOC DE ȘOFERI. Se cred mai presus de LEGE!

2030
2
ĂȘTIA ÎȘI BAT JOC DE ȘOFERI. Se cred mai presus de LEGE! - fondrutieraasigurari4-1368035198.jpg

Articole de la același autor

Ce faci dacă te-ai trezit cu mașina lovită și nu ai cum să-l găsești pe vinovat? Ce se întâmplă în situația în care te-ai tamponat cu un alt autoturism, iar celălalt șofer nu recunoaște că a greșit? Aceste cazuri sunt des întâlnite în județul nostru și, din nefericire, nu se rezolvă prea simplu.


În momentul în care ai fost implicat într-un accident rutier, iar cele două părți nu se înțeleg, aveți obligația de a vă prezenta, în maximum 24 de ore de la producerea impactului, la Poliție. Altfel, veți rămâne fără permisul de conducere. Dacă totuși se poate rezolva totul fără tam tam va trebui să faceți o constatare amiabilă. Este un formular pe care șoferii implicați într-un accident ușor și care nu se află sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor îl vor putea completa pe loc cu datele accidentului, fără să mai fie nevoiți să anunțe Poliția.


Dacă una dintre părți nu este de acord cu semnarea acestui document, atunci constatarea accidentului va putea fi făcută numai de unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul. "Un conducător auto implicat într-un accident din care au rezultat doar pagube materiale este obligat, printre altele, să se prezinte la Poliție în 24 de ore. Este exceptat de la această obligație cel care a încheiat un formular de înțelegere amiabilă, dar acesta se încheie numai dacă ambele autovehicule au asigurare, dacă nu s-au produs alte pagube decât la cele două autovehicule implicate și dacă există un acord cu privire la cui aparține vinovăția. 


Se poate întâmpla ca în accident să fie avariat și un stâlp, un gard, o bordură. În această situație nu ai voie să închei o constatare amiabilă, ci trebuie să te prezinți la Poliție. Se mai poate întâmpla ca cei doi șoferi să nu încheie formularul, să meargă la o societate de asigurare, să nu îndeplinească condițiile pentru formular și să ajungă la Poliție într-un termen de peste 24 de ore. În acest caz le sunt suspendate permisele de conducere", precizează Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța. 


Poliția rutieră spune "Da", asiguratorii spun "Ba" 


În momentul în care o mașină parcată a fost lovită de o alta care se afla în mers, vina este, în mod logic, a celui aflat în mișcare. Chiar dacă cel care se afla parcat, în mod neregulamentar, este pasibil de o amendă pentru faptul că a oprit fără să aibă voie, vina nu îi aparține în caz de accident rutier. Din nefericire, în cele mai multe cazuri, asiguratorii refuză despăgubirea. 


"Există anumite situații în care o mașină parcată în mod neregulamentar să fie lovită de o altă mașină. Din punct de vedere al legii, șoferul vinovat este cel care a intrat în coliziune cu mașina parcată. Însă problema vine din partea societăților de asigurare, care pot refuza despăgubirea, deși pericolul social și rutier a fost provocat de șoferul aflat în mișcare. La un moment dat pot exista sute de autoturisme parcate neregula-mentar de-a lungul municipiului, însă riscurile de a fi implicate în accidente rutiere sunt mai mici decât în cazul vitezei excesive sau a neatenției în conducere", afirmă polițistul. 


Șoferii nemulțumiți de despăgubiri se duc tot la Rutieră 


"Se întâmplă deseori ca șoferii să vină la noi nemulțumiți de modul în care cei de la asigurări le rezolvă problemele. Nu este cazul tuturor societăților de asigurări, nu avem o evidență a acestor situații, dar nu ni se pare normal ca anumiți inspectori de daună să își formuleze o altă părere despre dinamica accidentului, atât timp cât singurul document de soluționare care produce efecte juridice este procesul verbal de contravenție", spune Ciprian Sobaru. 


Comentează știrea

Andrei
9 mai 2013
Carpatica de evitat !

Sfatul meu sincer este sa evitati sa va asigurati la Carpatica.Nu numai eu am avut probleme cu ei. Sunt marlani,mai mult te pagubesc decat sa te despagubeasca.Zau,chiar e cazul sa va feriti de astia,sa fiti foarte atenti!

Vali
9 mai 2013
Asigurari

La fel si Euroins!Deconteaza foarte greu,sau fac reparatiile in service-ul propriu cu piese sh ori foarte ieftine!

Răspuns la: Carpatica de evitat !
Adăugat de : Andrei, 9 mai 2013
Sfatul meu sincer este sa evitati sa va asigurati la Carpatica.Nu numai eu am avut probleme cu ei. Sunt marlani,mai mult te pagubesc decat sa te...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9737 secunde