Polițiștii rutieri au luat la puricat DN 22. Atenție, "se filmează"!

815
Polițiștii rutieri au luat la puricat DN 22. Atenție,
În această perioadă, polițiștii rutieri desfășoară o campanie de conștien-tizare a șoferilor care se deplasează pe DN 22, drumul care leagă județul Constanța de județul Tulcea. 

"În urma unei analize efectuate s-a constatat faptul că pe acest tronson de drum conducătorii auto încalcă frecvent normele de circulație, respectiv circulă cu viteză excesivă, se angajează în efectuarea depășirilor neregulamentare sau execută virajele fără o asigurare în prealabil", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța.

De la începutul anului și până în prezent, pe DN 22 au avut loc nu mai puțin de 13 accidente, soldate cu trei morți, trei răniți grav și 11 răniți ușor. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost viteza excesivă, viteza neadaptată la condițiile de drum și depășirea neregulamentară. Pentru a preveni evenimentele tragice, poliția rutieră acționează zilnic cu radarele pe DN 22. În ultimele zile, nu mai puțin de 208 șoferi au fost trași pe dreapta și au fost amendați pentru că au apăsat pe pedala de accelerație prea tare. De asemenea, 14 conducători auto au rămas fără permisul de conducere pentru că au depășit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră.

"Le recomandăm conducătorilor auto să respecte normele rutiere privind regimul legal de viteză, să adapteze permanent viteza de deplasare în apropierea curbelor, să nu se angajeze în efectuarea depășirilor neregula-mentare, să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenția în timpul condusului, să se asigure când efectuează manevre de schimbare a direcției de deplasare", spun repre-zentanții Serviciului Rutier Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.423 secunde