Atenție, șoferi!

Unde vă veți întâlni cu polițiștii rutieri de 1 Mai

217
Unde vă veți întâlni cu polițiștii rutieri de 1 Mai - politistirutieratraficmasini1-1367262036.jpg
Pe 1 Mai, toată lumea sărbătorește Ziua Internațională a Muncii, petrecere care durează până târziu în noapte sau, de ce nu, chiar până a doua zi. Cu această ocazie, cetățenii se vor distra, vor ieși la pădure și, de ce nu, vor consuma băuturi alcoolice. Din această cauză, polițiștii rutieri avertizează că cei care vor fi prinși greșind vor fi sancționați aspru.

Polițiștii rutieri se vor afla la datorie pe 1 Mai. Aceștia vor acționa în mai multe zone cu toate efectivele de care dispun, pentru a asigura protejarea cetățenilor și pentru a preveni accidentele rutiere care se produc din cauza con-sumului de băuturi alcoolice.

Pădurile, atent "păzite"de rutieriști

Rutieriștii constănțeni vor acționa pe drumurile naționale și îndeosebi pe lângă păduri, pentru a-i depista pe șoferii care pleacă de la distracție cu mașina, deși au băut.

Vor fi vizate în special lo-calitățile Comorova, Băneasa, Dunăreni, Rasova, Hârșova, Valu lui Traian și Fântânița. Peste o sută de polițiști rutieri se vor asigura că nu se produc evenimente nedorite de 1 Mai.

Țineți cont de recomandările polițiștilor!

Oamenii legii le recomandă conducătorilor auto, în cazul în care șofează în aglo-merație, să păstreze întotdea-una liber centrul intersecției și să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să nu staționeze în locuri interzise (stații de autobuz, treceri de pietoni, în paralel cu alte auto-vehicule parcate) și să circule cu viteză redusă în interiorul și exte-riorul localităților și a zonelor de agrement.

Polițiștii rutieri îi atenționează pe pietoni să traverseze numai pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului, după coborârea din mijloacele de transport în comun să nu traverseze strada prin fața sau spatele acestora, ci doar după plecarea din stație a acestora și prin locurile special amenajate. Motocicliștilor, polițiștii le recomandă să conducă aproape de marginea din dreapta a drumului, să folosească permanent luminile de întâlnire, să poarte permanent echipament de protecție omologat (cască, genunchiere, cotiere, etc.), să își asigure permanent un spațiu suficient de frânare, fără a trece printre mașini, ci comportându-se ca niște conducători auto distincți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9192 secunde