O nouă linie de gardă deschisă pentru vacanța de 1 Mai și Paște

206
O nouă linie de gardă deschisă pentru vacanța de 1 Mai și Paște - primiriurgente1332356761-1366837583.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Județean Constanța devine în perioada pascală cel mai solicitat serviciu medical din oraș, din cauza celor care fac excese alimentare sau consumă prea mult alcool. De aceea, conducerea spitalului a decis să suplimenteze stocul de medicamente și materiale sanitare, dar și să deschidă o nouă linie de gardă.

Medicii pregătiți pentru avalanșa de pacienți

Medicii Spitalului Județean Constanța lucrează "la foc continuu" în perioada sărbătorilor, iar numărul celor care ajung la serviciul de urgență aproape că se dublează față de o perioadă obișnuită, după cum susțin aceștia. Din acest motiv, conducerea instituției medicale a decis să asigure spitalul cu o rezervă de medicamente și materiale sanitare, special pentru a face față valului de solicitări. "Am completat stocul existent de medicamente zilele acestea pentru a acoperi vacanța de 1 mai și Paști, perioadă în care, ca în fiecare an, numărul pacienților este mult mai mare față de alte perioade. Sperăm totuși să fie cât mai puține cazuri la serviciul de urgență. Totuși, pentru a face față valului de solicitări, am deschis o a doua linie de gardă în cadrul secției de cardiologie, unde patru medici constănțeni s-au alăturat echipei din luna februarie după ce au ocupat posturile scoase la concurs de spital", a declarat managerul spitalului, Dănuț Căpățână.

Contractul cu CJAS în stand-by

Deși negocierile pentru fondurile din partea CJAS erau stabilite pentru săptămâna anterioară, conducerea spitalului susține că nici până în prezent nu au ajuns la discuțiile cu reprezentanții Casei. "Deși așteptăm deja de ceva vreme să ajungem la negocieri cu Casa și să încheiem Contractul-Cadru pentru a ne intra fondurile pentru spital, încă nu s-a stabilit nimic. Așteptăm ca după Paști să discutăm și sperăm să încheiem contractul", susține managerul spitalului.

Cadrele medicale primesc tichete de masă

Sărbătorile pascale nu le vor aduce cadrelor medicale ale Spitalului Județean alte beneficii decât tichetele de masă, care, conform conducerii, nu au mai fost distribuite salariaților decât de Crăciun. "Salariații spitalului vor primi câte 15 tichete de masă, a căror valoare totală s-a ridicat la 200.000 de lei. Nu au mai primit aceste tichete de la Crăciun și asta pentru că nu au fost bani", a completat managerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3032 secunde