Rețea de contrabandiști de țigări, pusă pe butuci de oamenii legii

487

Articole de la același autor

Cinci persoane care fac parte dintr-o vastă rețea infracțională, ce avea ca obiect de activitate contrabanda cu țigări, au fost reținute de procurorii DIICOT, după ce au fost filați mai mult timp de polițiștii de frontieră în colaborare cu Serviciul Român de Informații.
Șeful Biroului Vamal Albița, Ghiță Berbece, a fost ridicat, vineri, de procurorii DIICOT,
alături de liderul interlop moldovean Vasile Rodideal și de șeful lumii interlope din Iași, Bogdan Ionuț Radu, pentru facilitarea transportului de țigări de contrabandă la graniță. Totodată, au mai fost reținuți constănțeanul Nicu Cercel, în vârstă de 33 de ani, care răspundea de preluarea țigărilor în România și distribuirea acestora pe piața neagră de desfacere și Vladimir Mardar zis "Vova".
Potrivit anchetorilor, în perioada februarie - iulie 2008, membrii grupului au instigat șoferi de mijloace de transport pentru ca aceștia să introducă țigări ascunse printre alte mărfuri, pentru care la autoritatea vamală se prezentau documente referitoare la alte bunuri în care țigările erau disimulate.
Prin această manevră se urmărea obținerea unui folos material în detrimentul bugetului de stat constând în valoarea accizelor ce s-ar fi datorat dacă țigările erau introduse legal.
Astfel, gruparea a introdus în țară, în noaptea de 11 spre 12 aprilie, o cantitate de 338.000 de pachete de țigări ascunse în spații special amenajate în interiorul a trei cisterne.
Un transport similar a avut loc la data de 11 aprilie, când a fost introdusă cantitatea de 118.790 pachete de țigări.
Ulterior, în 15 iulie, în mod fraudulos, Vladimir Mardar a introdus o cantitate de țigări disimulată într-un transport de sucuri.
A doua zi, în 16 iulie, prin Punctul de Trecere a Frontiere Albița a intrat în țară un autovehicul cu remorcă și a fost supravegheat de polițiștii de frontieră până în apropiere de localitatea Hârșova, la punctul de lucru al societății Anastasia din Constanța, unde era o fermă părăsită. Acolo s-a prezentat destinatarul transportului, constănțeanul Nicu Cercel, cunoscut oamenilor legii dintr-un alt dosar penal în care este cercetat.
În urma controlului, în autovehicul s-au găsit 350.000 de pachete de țigări, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat depășind un milion de euro.
Cei cinci vor fi prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2514 secunde