X

Rețea de proxeneți, depistată la Constanța! Cum le convingeau pe fete să lucreze pentru ei

863
Rețea de proxeneți, depistată la Constanța! Cum le convingeau pe fete să lucreze pentru ei - fond-retea-proxeneti-1732298393.jpg
În această lună, Judecătoria Constanța a pronunțat pedepse cu închisoarea între doi și patru ani pentru nouă inculpați acuzați de proxenetism și exploatarea unor tinere cu o situație financiară precară.

Proxeneții foloseau metoda „Loverboy” pentru a atrage victimele și le-au determinat pe acestea să practice prostituția în beneficiul lor, acumulând astfel sute de mii de lei din activitățile ilegale desfășurate între anii 2019 și 2024, în mai multe locații din Constanța.

Florin Cojocaru, probabil coordonatorul întregii rețele de proxeneți, a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare pentru exploatarea victimelor. Alături de el, Alin-Nicușor Tibel, condamnat la trei ani și 11 luni, a fost găsit vinovat pentru constrângerea unor victime și obținerea de câștiguri ilicite. Cristian-Sorin Andronache și Claudiu Valentin Andrei au primit fiecare câte doi ani de închisoare pentru facilitarea activităților de proxenetism și implicarea lor activă în rețea. De asemenea, alte condamnări au fost dictate pentru Alexandru Petcu, Valentin Bornescu, Vasilică Robert Stanciu, Cătălin Mihai Alupoaei și Marian Roșioru, ale căror pedepse variază între doi ani de închisoare și pedepse cu suspendare. În total, sumele confiscate de la membrii rețelei se ridică la peste 400.000 de lei.



Control în detaliu asupra victimelor


Potrivit datelor din dosar, cele nouă victime au fost recrutate prin strategia „Loverboy”, fiind atrase cu promisiuni de relații afective și sprijin financiar. După ce le-a fost câștigată încrederea, acestea au fost obligate să practice prostituția în beneficiul rețelei, fiind strict monitorizate și controlate de proxeneți. Fetele, care proveneau în mare parte din medii vulnerabile, au fost plasate în apartamente închiriate în regim hotelier din Constanța, locuri unde activitatea lor era organizată și supravegheată atent.

Rețeaua se folosea de platformele online, precum Publi24, pentru a atrage clienți. Tinerele erau instruite să posteze anunțuri false, inclusiv cu imagini bine editate, astfel încât să atragă mai mulți clienți, iar tarifele variau între 200 și 500 de lei pe oră. În ciuda sumei ridicate câștigate, majoritatea banilor ajungeau în buzunarele proxeneților, care îi dădeau pe droguri și jocuri de noroc. Astfel, victimele rămâneau doar cu sume mici și neavând mijloacele necesare pentru a ieși din acest ciclu de exploatare.

Proxeneții aplicau un control strict asupra tinerelor, monitorizând numărul de clienți și sumele obținute.

Victimele erau obligate să ofere detalii despre fiecare întâlnire, pentru ca proxeneții să-și asigure controlul asupra veniturilor. Multe dintre fete au fost constrânse prin violență sau șantaj emoțional să continue activitatea, fiind instruite să răspundă cerințelor clienților și să comunice fiecare detaliu al întâlnirilor pentru a preveni ca acestea să-și păstreze banii.

Instanța a dispus și menținerea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor inculpaților pentru a acoperi prejudiciile cauzate victimelor. Suma confiscată, de peste 400.000 de lei, include 310.000 de lei din averea liderului grupării, Florin Cojocaru, și 130.000 de lei de la Alin-Nicușor Tibel. De asemenea, sume între 50.000 și 100.000 de lei au fost confiscate de la alți membri implicați, iar pedepse cu suspendare și interdicții de contact cu victimele au fost dictate în cazul Cătălin Mihai Alupoaei și Marian Roșioru, a căror implicare a fost considerată limitată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6218 secunde