Reținuți pentru decontarea mai multor rețete de prescripție medicală, fictive și falsificate

292
Reținuți pentru decontarea mai multor rețete de prescripție medicală, fictive și falsificate - farmacieoctavganea-1349954674.jpg

Un medic și administratorul unei societăți comerciale cu activități în domeniul medical sunt cercetați de polițiștii și procurorii din Giurgiu, fiind suspectați de înșelăciune, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Ieri, polițiștii Municipiului Giurgiu au probat activitatea infracțională a administratorului unei societăți comerciale și a unui medic psihiatru din Giurgiu, care sunt suspectați că au obținut, în mod fraudulos, decontarea mai multor rețete de prescripție medicală fictive și falsificate.

În această dimineață a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința lui S. C., din orașul Măgurele, județul Ilfov, administratorul societății comerciale care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor farmaceutice.
În urma percheziției efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri și calculatoare, despre care sunt indicii că au fost folosite la comiterea de infracțiuni.


Administratorul societății comerciale este suspectat că, în perioada 2011- iunie 2012, cu prilejul executării mai multor contracte de furnizare de medicamente, a indus în eroare partenerii cu privire la eliberarea medicamentelor compensate către pacienții asigurați, prezentând prin intermediul angajaților celor două puncte de lucru ale farmaciei din municipiul Giurgiu decontări lunare, având la bază rețete de prescripție medicală despre care există indicii că au fost falsificate de medicul Ș.D. și de asistentele cabinetului medical individual al acestuia.


Prin această metodă infracțională au obținut fraudulos decontarea contravalorii medicamentelor menționate în rețete, care în realitate nu au fost eliberate de farmacii persoanelor asigurate, astfel cum impuneau normele legale și contractul, provocând un prejudiciu de 124.102,05 de lei și obținând aprobarea pentru decontarea a încă 121.780,10 de lei, sumă care nu a fost încă plătită.
Cei doi suspecți sunt cercetați în stare de reținere, sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste infracțiuni, urmând ca în cursul zilei de astăzi aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5115 secunde