Români amendați după ce s-au închis într-o biserică din Italia pentru a sărbători Paștele

168
Români amendați după ce s-au închis într-o biserică din Italia pentru a sărbători Paștele - paste-1587373516.jpg

Articole recomandate

Mai mulți români au fost amendați după ce s-au adunat în număr mare și s-au închis într-o biserică ortodoxă din Italia pentru a sărbători Paștele. Polițiștii chemați la fața locului nu au oprit slujba, dar la final i-au interogat pe toți cei prezenți.


Polițiștii din Trieste au primit duminică dimineața mai multe sesizări cu privire la prezența unui număr mare de persoane în preajma bisericii românești situată în via dell’Istria, scrie Rotalianul.


Potrivit Rai News, polițiștii sosiți la fața locului nu au găsit persoane în afara bisericii, iar ușa lăcașului de cult era încuiată, dar au putut auzi din interior voci care recitau cântece religioase. 


În urma insistențelor, preotul Parohiei Învierea Domnului, Eusebiu Negrea, a ieșit și le-a explicat polițiștilor că înăuntru se află credincioși români care sărbătoreau Paștele ortodox.




Forțele de ordine au constatat că în biserică se aflau 28 de cetățeni români, toți purtând măști și mănuși, care țineau lumânări aprinse în mâini și cântau în limba română cîntece religioase.


Polițiștii au decis să nu întrerupă slujba, dar la final i-au interogat pe toți cei prezenți, românii spunând că s-au adunat la biserică pentru ca preotul să le binecuvânteze ouăle de Paște și să participle la slujbă.


Toți cei 28 de români au fost amendați, inclusiv cei doi preoți aflați în biserică, pentru nerespectarea normelor din decretul de lege care prevede suspendarea evenimentelor cu caracter religios.


Amenzile aplicate pentru nerespectarea regulilor impuse de autoritățile italiene pentru împiedicarea răspândirii virusului au valori între 400 și 3.000 de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7623 secunde