Români înșelați cu vacanțe inexistente. Noua metodă de fraudă bazată pe inteligența artificială

259
Români înșelați cu vacanțe inexistente. Noua metodă de fraudă bazată pe inteligența artificială - vacante-online-1719232790.jpg

Articole de la același autor

Inteligența artificială(IA) a devenit principalul instrument al infractorilor cibernetici, avertizează specialiștii. Fiind perioada vacanțelor, fraudele vizează rezervările românilor pentru petrecerea concediilor, conform platformelor oficiale care vând pachete turistice.


Una dintre cele mari platforme de rezervări online raportează o creștere a fraudelor cu până la 900% în ultimii doi ani, informează antena 3.ro


Infractorii cibernetici trimit mailuri în numele operatorilor turistici și dispar fără urmă, după ce plata se face. Acest mod de operare este posibil, deoarece inteligența artificială permite utilizarea unor softuri care traduc diverse oferte în limba română, aparent, corect.


Ce trebuie să facem pentru a nu fi victimele infractorilor cibernetici


Pentru a nu cădea în capcana infractorilor, specialiștii în securitate cibernetică ne recomandă să nu accesăm linkuri primite pe mail sau prin SMS, chiar dacă par trimise de pe pagini oficiale, să verificăm ofertele primite sau vizualizate sunând la companiile care le afișează.


De asemenea, este foarte important să nu divulgăm datele cardului bancar necunoscuților. Plata online se poate face doar în sistem securizat, după ce ne-am asigurat că platforma aparține unui operator turistic, care deține toate avizele necesare pentru desfășurarea operatorilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.337 secunde