România, țară de tranzit pentru precursorii de droguri aduși din China

128
România, țară de tranzit pentru precursorii de droguri aduși din China - 12decembriediicotprecursoridrogu-1386855924.jpg

Articole de la același autor

O grupare infracțională care fabrica droguri tranzita, prin România, precursorii de droguri pe care-i achiziționau din China, iar care, ulterior, ajungeau în laboratoarele clandestine din Olanda, a fost destructurată de autoritățile din țara noastră. Astăzi, procurorii DIICOT au efectuat 11 percheziții, în Alba Iulia și Oradea, iar cinci membri ai grupării au fost reținuți în țara noastră, iar alte trei persoane în Austria.
 
Potrivit oamenilor legii, membrii grupării sunt suspectați că ar fi achiziționat precursorii pentru droguri sintetice din China și le-ar fi expediat în România, cu denumiri diferite și mascate chimic. Din România, precursorii erau expediați în Olanda, pentru aprovizionarea laboratoarelor clandestine de droguri. Din cercetări, a reieșit că gruparea infracțională ar fi importat, în perioada 2012 - 2013, 10.940 de kilograme de precursori. Valoarea de piață a drogurilor obținute din prelucrarea precursorilor este de peste 60 de milioane de euro.


Astăzi, cinci membrii ai grupării, dintre care un olandez, un belgian și trei români, au fost reținuți de către procurorii DIICOT, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
De asemenea, au fost demarate procedurile emiterea unor mandate europene de arestare pentru trei cetățenii olandezi care nu se aflau în România. 


În urma cooperării internaționale cu Europol, SELEC (Southeast European Law Enforcement Center) și polițiile din Ungaria, Slovenia, Austria, Germania și Olanda, în Austria au fost arestate trei persoane, membre ale grupării, iar în Ungaria investigația este în desfășurare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Prins cu etnobotanicele în zona Boema
Joi, 05 Decembrie 2013
Stire din Actual : Joe Biden,  în vizită la Beijing
Pagina a fost generata in 0.5588 secunde