România trimite încă două aeronave de sprijin în Libia

117
România trimite încă două aeronave de sprijin în Libia - isu-1695044958.jpg
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă luni că au decolat de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” încă două avioane cu destinaţia Benghazi, Libia, zonă afectată de furtuna mediteraneeană Daniel.


”România, solidară în faţa tragediei provocate de furtuna mediteraneeană Daniel, continuă să ofere sprijin semnificativ Statului Libia. Astăzi, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, au decolat încă două avioane cu destinaţia Benghazi, Libia”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Facebook.


DSU precizează că în interiorul acestor avioane sunt ajutoare esenţiale pentru supravieţuitorii inundaţiilor catastrofale care au lovit Libia, printre care pături, perne, feţe de perne, corturi, saltele, apă şi conserve de legume. Toate acestea au fost paletizate şi pregătite cu grijă, având o greutate totală de 8,5 tone per avion.


”Acest gest de solidaritate demonstrează angajamentul României de a ajuta poporul libian în aceste momente dificile şi de a contribui la eforturile de reconstrucţie a comunităţilor afectate de această tragedie”, mai spune DSU.


O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat, sâmbătă, de pe Baza 90 Transport Aerian ”Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinaţia Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranşă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistenţă internaţională cu titlu gratuit către această ţară, afectată de inundaţii catastrofale.


Potrivit raportului întocmit de autoritățile libiene, barajele rupte de viituri în orașul Derna erau fisurate de 25 de ani. Un deșert transformat în mare în doar câteva secunde – așa descriu oamenii din Libia tragedia care a avut loc în estul țării în urmă cu o săptămână. Cifrele oficiale vorbesc despre mai bine de 11.000 de morți, dar e foarte posibil ca numărul să fie de două ori mai mare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde