Românii care nu locuiesc la adresa din buletin ar putea rămâne fără acte

2787
3
Românii care nu locuiesc la adresa din buletin ar putea rămâne fără acte - buletin1323451204-1347478191.jpg
Angajații de la Evidența Populației și polițiștii ar putea să-i verifice pe cei care primesc în spațiu diverse persoane, fără ca respectivele persoane să locuiască la adresele indicate. Mai mult, cei prinși că mint riscă să le fie anulate actele de identitate. Aceasta este una dintre prevederile unui proiect de lege pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români. "În ultimii ani, se înregistrează tot mai multe situații cu privire la stabilirea sau schimbarea domiciliului și/sau reședinței de către cetățenii români fără intenția de a se muta într-adevăr", se arată în nota de fundamentare a proiectului. 


În consecință, printre schimbările ce ar urma să fie introduse de proiectul de lege menționat se numără: lucrătorii de la Evidența Persoanelor vor putea efectua verificări la domiciliile respective sau vor putea cere ajutorul polițiștilor, dacă vor constata că există indicii vădite că datele furnizate sunt false. De asemenea, vor putea să refuze eliberarea actului de identitate sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în actul de identitate.

În cazurile în care se va constata că titularul actului de identitate nu locuiește la adresa înscrisă, documentul poate fi anulat prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.

Proiectul a fost publicat pe pagina web a Ministerului Administrației și Internelor și este în dezbatere publică. 


Comentează știrea

admirator
18 septembrie 2012
hehehehe

si mai exista o tara din lume cu o astfel de legislatie in domeniu? s-a decretat -iar- "legarea de glie"? sunteti nebuni! Pe urma veniti la alegeri sa ziceti ca nu sunt bune listele permanente... etc. Asta e de pe vremea comunsimului, cand erau interzise mutatiile pe orase si fiecare cetatean trebuia sa aibe un domiciliu fix. Sa stie nenea Secu si tanti Mili de unde sa-l ia la ordin sau cum sa-l urmareasca..., asculte etc. Voi in loc sa democratizati evidenta populatiei si sa scutiti populatia de obligatii timpite, fara finalitate practica, mai rau............. ce sa mai vorbim!

mario
22 septembrie 2012
o lege cel putin ciudata

Am si eu o simpla intrebare referitor la aceasta lege cu domiciliul...eu am domiciliul in Romania ( jud. C-ta ) si resedinta cu tot ce include ea ( carte de identitate si restul actelor ) in strainatate...e normal sa am acte de identitate in tara in care locuiesc efectiv de peste 8 ani...dar precizez DREPT DE SEDERE PE TERITORIU STRAIN PE DURATA NELIMITATA...dar nu cetatenie ca sa nu se interpreteze gresit...eu sunt cetatean roman...cand voi revenii in Romania pentru reinnoirea actelor ( CARTE DE IDENTITATE...etc ), ce voi face ca eu nu locuiesc la respectiva adresa care este specificata in cartea de identitate pe care o detin in prezent si care este perfect valabila inca un 1 an si emisa de catre statul Roman...? conform noii legi eu nu o sa mai am dreptul la acte romanesti...paradoxal...fiind cetatean roman...

COCA
4 aprilie 2013
O LEGE AIUREA

CE FAC CEI CARE AU MAI MULTE LOCUINTE??? ISI FAC MAI MULTE CARTI DE IDENTITATE, SAU CE ??? HA,HA,HA !!!

Răspuns la: o lege cel putin ciudata
Adăugat de : mario, 22 septembrie 2012
Am si eu o simpla intrebare referitor la aceasta lege cu domiciliul...eu am domiciliul in Romania ( jud. C-ta ) si resedinta cu tot ce include ea (...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4244 secunde