Rusia acuză NATO. "Riscurile militare s-au amplificat în zona Mării Negre"

246
Rusia acuză NATO.

Articole recomandate

Riscurile militare s-au amplificat în ultimii ani în regiunea Mării Negre din cauza activităților Statelor Unite și Alianței Nord-Atlantice, a avertizat vineri Ministerul rus de Externe, potrivit Realitatea.net.


Consiliul de conducere al Ministerului rus de Externe s-a reunit vineri, la Moscova, sesiunea fiind coordonată de ministrul Serghei Lavrov.


"Consiliul de conducere a constatat deteriorarea gravă a situației în regiunea Mării Negre în ultimii ani, observând multiplicarea riscurilor de tip militar, inclusiv din cauza acțiunilor Statelor Unite și aliaților din cadrul NATO; de asemenea, s-a constatat fragmentarea regională și menținerea tendințelor negative în rândul statelor din regiune", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe difuzat vineri după-amiază.


"A fost evidențiată necesitatea menținerii stabilității și securității în zona Mării Negre doar prin aportul națiunilor riverane, inclusiv prin mijloace pentru intensificarea încrederii reciproce și prin folosirea actualelor formate de cooperare în domeniile politic și militar", subliniază Ministerul rus de Externe, potrivit site-ului agenției Sputnik.


Alianța Nord-Atlantică a intensificat misiunile de recunoaștere în Marea Neagră și în Marea Baltică, a afirmat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, avertizând că Rusia și Belarus vor lua măsuri pentru contracararea activităților NATO. "Au fost identificate activități intense pentru colectarea de informații în Marea Baltică și în Marea Neagră. Anul acesta, avioane ale Forțelor Aerospațiale ruse au fost trimise de peste 120 de ori pentru interceptarea potențialilor intruși în spațiul aerian rus", a declarat Serghei Șoigu, citat de site-ul agenției Tass. Rusia și Belarus analizează posibilitatea unor acțiuni comune pentru menținerea stabilității și securității în aceste zone.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.77 secunde