Sancțiuni cu nemiluita pentru comercianții din Mamaia și Vama Veche

366
La sfârșit de săptămână, litoralul este luat cu asalt de turiști, fiind aglomerație în special în Mamaia și Vama Veche. Drept pentru care, forțele de ordine au împânzit litoralul, la rândul lor, au verificat terasele și cluburile, iar la final au aplicat amenzi de peste 140.000 de lei.

Atât vineri noaptea, cât și sâmbătă, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar – Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au descins în localurile de pe litoral. Peste 300 de forțe de ordine au verificat atât dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul COVID 19, respectiv dacă este respectată distanțarea socială și dacă se poartă masca de protecție și mănușile, dar și alte multe aspecte. Oamenii legii au controlat, cu precădere, terasele și cluburile din Mamaia și Vama Veche.

"Cu ocazia acțiunii au fost verificate toate construcțiile existente atât pe plajă, cât și în zona costieră, pentru care nu existau autorizații de construcție, iar activitatea comercială și de turism nu era autorizată. În cadrul activităților au fost identificate 13 locații, din care două persoane juridice și respectiv 11 persoane fizice desfășurau activități de beach bar, camping și terasă pentru care nu aveau autorizație de funcționare", au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În total, au fost controlate 189 de societăți comerciale și au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 142.000 de lei.

Totodată, inspectorii din cadrul ISU Dobrogea au controlat mai multe obiective turistice și de alimentație pbulică, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, ocazie cu care au constatat 51 de deficiențe și au aplicate sancțiuni în valoare de 34.500 de lei.

"Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normelor de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus", au mai subliniat oamenii legii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.35 secunde