Șapte interlopi au fost trimiși în judecată pentru răpirea unui bărbat și șantaj

1836
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a șapte interlopi constănțeni. Stila Goșu va fi judecat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe și două infracțiuni de șantaj; Mitică Goșu, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe; Ionuț Vanghelici, pentru lipsire de libertate în mod ilegal; Petrică Tomescu, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe; Daniel Zorică, pentru lipsire de libertate în mod ilegal; Vasilică Coșman, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe și Mihai Vanghelici, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Primii șase au fost reținuți, iar pentru ultimul s-a dispus cercetarea în stare de libertate.
Potrivit procurorilor, inculpații sunt prieteni sau cunoștințe vechi, unii dintre ei și-au dezvoltat legături de prietenie și amiciție întrucât locuiesc în același cartier, Coiciu, din Constanța.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procuror Dana Belciug, spune că în sarcina inculpaților s-a reținut faptul că, în data de 3 decembrie 2008, în jurul orei 19, acționând împreună, cei șapte au împiedicat-o pe partea vătămată Doru I.I. să părăsească zona situată în dreptul Bingo - Casa de Cultură, din municipiul Constanța, forțând-o să urce într-un autoturism marca Mercedes, cu care au transportat-o apoi în barul "Vânătorul", din municipiul Constanța. Totodată, inculpații i-au aplicat părții vătămate Doru I.I. mai multe lovituri cu palmele și pumnii, provocându-i vătămări corporale ce au necesitat pentru vindecare 1 - 2 zile de îngrijiri medicale.
De asemenea, în sarcina incul-patului Stila Goșu s-a mai reținut și săvârșirea infracțiunii de șantaj, constând în aceea că, în perioada 3 - 5 decembrie 2008, a constrâns părțile vătămate D.C. și C.A. să-i remită suma de 158.570 lei, încercând în mod injust să dobândească această sumă pentru sine și pentru numitul Ionel Băloi, administrator al SC "Bussiness & CO" SRL Constanța.
Ieri după-amiază, magistrații de la Judecătoria Constanța au judecat, vreme de mai multe ore, propunerile de arestare preventivă emise pe numele celor șase.
Aseară, în jurul orei 20, magistrații au respins propunerile de arestare preventivă, urmând ca cei șase să fie cercetați în stare de libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6276 secunde