Sărbătoare la Regimentul 53 Rachete Antiaeriene "Tropaeum Traiani" din Medgidia

573
Sărbătoare la Regimentul 53 Rachete Antiaeriene

Articole de la același autor

Regimentul 53 Rachete Antiae-riene "Tropaeum Traiani" din Medgidia a sărbătorit 30 de ani de la înființare. Cu această ocazie, luni, 30 iunie, au avut loc o serie de activități festive, la care au participat locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Ion Ungureanu, comandantul Flotei, comandor Tiberiu Codan, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general de brigadă Petrică-Lucian Foca, comandantul Diviziei 1 Infanterie "Dacica", general de brigadă Cătălin Tomescu. Au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți din partea Statului Major General, Statului Major al Forțelor Terestre, cadre militare în rezervă, personalități ale administrației publice locale, precum și familiile militarilor.

Militarii din cadrul regimentului au primit ordinele privind înaintarea în grad, au fost decernate decorații, medalii și diplome; de asemenea, au fost prezentate echipamente militare din dotare și au fost vizionate imagini relevante pentru istoria regimentului.

Invitații au asistat și la dezvelirea plăcii comemorative "1984 - 2014", la monumentul din incinta unității și la desfășurarea exercițiului tactic "Blue Shield 14". La exercițiu, au participat militari și jandarmi din cadrul regimentului, Batalionului 911 Infanterie, Batalionului 345 Artilerie și Detașamentului de Jandarmi Medgidia, care au executat trageri de exercițiu, cu cartușe de manevră, cu armamentul și tehnica de luptă din dotare.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment, la Cercul Militar Medgidia a avut loc un spectacol omagial la care au participat Ansamblul folcloric "Doina Dobrogei", Ansamblul folcloric de dansuri tradiționale tătărăști "Karasu" și trupe de dansatori și cântăreți ai Casei de Cultură "I. N. Roman".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9914 secunde