Militarii de la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", cei mai buni cercetași / Galerie FOTO

211
1

Articole de la același autor

În perioada 23-27 iunie, în Poligonul Babadag din garnizoana Constanța, s-a desfășurat competiția militară - "Roza Cercetașilor", etapa de vară, faza pe Divizia 2 Infanterie "Getica", activitate inițiată și coordonată de structura de informații a unității. La această activitate au participat șapte loturi sportive, încadrate cu militari din structurile Diviziei 2 Infanterie "Getica". 


Competiția a cuprins două probe, patrulă și ștafetă. Ca element de noutate, anul acesta proba de patrulă s-a desfășurat și pe timpul nopții. La final, clasamentul a fost următorul: locul I - Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", locul II - Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", locul III - Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt".


La sfârșitul competiției, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general de brigadă Lucian Foca, a apreciat efortul depus de participanți, precizând că "Roza Cercetașului" are ca obiectiv principal dezvoltarea calităților fizice, a trăsăturilor moral-volitive și afective necesare cercetașului, pentru a acționa în câmpul de luptă modern în condiții de suprasolicitare psihică și fizică, peste limitele normale ale rezistenței umane și constituie totodată o competiție a inteligenței, a dezvoltării spiritului de echipă și de vizualizare clară a profesionalismului și a modului prin care se instruiesc cercetașii.


Comentează știrea

paul
3 iulie 2014
istorie

cine a modificat titulatura din DIVIZIA 9 MECANIZATA MARASESTI, in brigada ?? In perioada OCTOMBRIE 1968 - februarie 197o, mi-am satisfacut stagiul militar la o unitate militara,care apartinea de DIVIZIE.La aceasta unitate militara am aflat istoricul DIVIZIEI, care a avut un prim comandant pe GENERAL SCARISOREANU, si care DIVIZIE a participat la toate conflagratiele, EUROPENE.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8181 secunde