Sute de kilograme de melci de mare, confiscate de Garda de Coastă

184

Articole de la același autor

Administratorul unui restaurant din zona plajei Corbu a ajuns în atenția autorităților, după ce în localul lui au fost găsite sute de kilograme de melci de mare și de pește, pentru care nu avea acte de proveniență. 


Marți după-amiază, în jurul orei 15,00, polițiștii de la Punctul Midia împreună cu inspectori ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură au descins în punctul de lucru al unei societăți comerciale, aflate pe plaja Corbu. Aici, în urma controlului, au fost găsite sute de kilograme de pește și melci de mare, congelate. Este vorba despre 303 kilograme melci de mare, din specia rapană, și 98 kilograme de pește, din speciile somn, știucă, guvid și stravid, pentru care administratorul firmei, un constănțean de 43 de ani, nu a avut acte de proveniență. "Deoarece o parte din cantitatea de melci de mare și pește prezenta indicii improprii consumului, va fi efectuată o expertiză de către specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța", a precizat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă. 


Marfa a fost confiscată și predată în custodie unei societăți comerciale de profil, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun. Administratorul firmei este anchetat penal pentru deținere, transport sau comer-cializare, fără documente legale, a peștelui.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5664 secunde