Unde vor fi amenajate piste pentru bicicliști în Constanța. Spațiul verde de pe b-dul Mamaia se va desființa

3761
52
Unde vor fi amenajate piste pentru bicicliști în Constanța. Spațiul verde de pe b-dul Mamaia se va desființa - undevoramenaja4-1404321212.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii au început să prindă din ce în ce mai mult gustul mișcării pe două roți. Amatorii se plimbă cu bicicleta prin parcuri sau pe trotuare, șoselele fiind mai mult pentru amatorii de adrenalină, din cauza traficului aglomerat și lipsei pistelor speciale. Administrația locală a demarat, însă, mai multe proiecte prin care promite că va amenaja piste pentru bicicliști și va facilita acest tip de activitate fizică.

În Mamaia deja au fost făcute piste de-a lungul întregii faleze, în parcuri au fost marcate și, se pare că, în curând, vor fi amenajate și în municipiul Constanța. Primarul Radu Mazăre a anunțat că are o astfel de intenție, care se va concretiza până la toamnă.

"La noi, șoferii nu sunt educați să circule cu bicicliști în trafic. Nu sunt atenți și nu păstrează distanța. Unii chiar îi șicanează. Este periculos să mergi cu bicicleta, iar casca de protecție este vitală", ne-a spus Bogdan B., din Constanța. Din această cauză, mulți constănțeni sunt doar bicicliști de week-end, preferând să circule pe două roți numai atunci când străzile sunt goale. "Mi-ar plăcea foarte mult să merg cu bicicleta la serviciu, mai ales acum, în perioada vacanței de vară, când nu trebuie să mai duc și copiii la grădiniță. Dar, sincer, mi-e frică. Am pățit-o o dată, când m-a trântit o șoferiță neatentă și m-am ales cu o mână ruptă și multe julituri. Și, deocamdată, evit să pedalez atunci când este aglomerat", ne-a declarat și Mihai Slav.

Piste pe mijlocul bulevardului Mamaia

Pista din Mamaia se întinde pe toată lungimea falezei, iar ea se va uni, anul acesta, cu o pistă care va porni din centrul Constanței. Potrivit primarului Radu Mazăre, aceasta ar putea fi gata până la sfârșitul anului, în ciuda unor întârzieri cu reorganizarea arterelor. Pe bulevardul Mamaia, pistele vor fi amenajate pe actualele spații verzi dintre sensuri și vor fi protejate de restul traficului cu garduri.

Cu bicicleta, în Portul Constanța

De asemenea, tot edilul Constanței a anunțat, recent, că o altă pistă, de 20 de kilometri, va fi realizată din centrul orașului până pe digul de larg din Portul Constanța. Practic, bicicliștii vor putea intra gratuit în port, printr-un protocol încheiat între Primăria Constanța și Administrația Portului, și vor merge de-a lungul digului, până în dana de pasageri. Pista va pleca din parcul primăriei și se pare că va fi gata în mai puțin de două săptămâni.

De asemenea, dincolo de stațiunea Mamaia, spre Năvodari, va fi încă o pistă pentru cicliști. Acolo se lucrează, în prezent, la lărgirea șoselei și, la final, va fi marcat și culoarul pentru amatorii de mersul pe două roți.


Comentează știrea

52 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
cristi
3 iulie 2014
BAI TREZITI-VA MAZARE DISTRUGE SPATIUL VERDE SI A FACUT UN GHETOU DIN ORAS

da e bine si sanatos sa circuli si cu bicicleta, DAR DE CE SE STRICA SPATIUL VERDE? GURA DE AER CURAT UNDE VA FI? DE CE SA TRAIM NUMAI INTRE BETANE? CAND VA FI VARA SI SE VA INCINGE SOSEAUA BETONUL NOI PIETONII CE FACEM CAND SIMTI CA NUMAI AI AER SAU CA DE CALDURA TI SE LIPESC TALPILE PE TROTUAR? A DA NOI NU CONTAM PUTEM CRAPA NU?IARNA CAND VA FI GER SI VA FI UN POLEI IMENS SI CUM ASCARICIUL MAZARE NU DEZAFECTEAZA TROTUARELE DE ZAPADA SAU POLEI MAI MERGEA LUMEA PE SPATIUL VERDE ACUM PE UNDE VA MERGE? PE NICAIERI NU? CA MASCARICIUL MAZARE A SPUS CA PE POLEI SI CANICULA SA STAM DRACULUI IN CASA NU?NU VEDETI CA SE DISTRUGE SPATIUL VERDE SI SE DORESTE UN ORAS MURDAR SI NUMAI DE BETON IN CONSTANTA? VA HIPNOTIZAT MAZARE SI V-ATI TAMPIT CU TOTII?

Tile
3 iulie 2014
Piste pentru biciclisti

Asta este prioritara pentru Constanta ? Ocupati-va de ruinele Constantei !Tot centrul este o zona neamenajata . Nu vorbesc numai de Peninsula , dar sa pasiti de la Lupoaica spre palatul Sporturilor si uitati-va in stanga si drepta cum se uita turistii ! Si ce vezi ? Nebunule !

Vrem Pachete......
3 iulie 2014
Peisagism?

Am gasit cuvantul acesta:PEISAGISM...unu' zicea ca tine cumva de calitatea vietii... nu stiu ce insemna...daca este similar cu manele,tiganie,mafie,coruptie,deturnari de fonduri,inselatorie..cred ca aici este ideal sa traim. Impreuna pentru hotie,impreuna pentru mojicie..impreuna forevar..distractie la Maxxxxxiiiiim!

stef
3 iulie 2014
banda de...vandali,nu de ciclisti

traiul in acest oras, a ajuns de nesuportat. Cum este posibil,ca acest nimeni,facut primar de niste inconstienti,sa faca ce vrea in acest oras,pe considerentul ca este primar? Nu mai exista legi,proiecte care sa se supuna dezbaterii publice,cine gura ma-sii este mascariciul asta care baga 50.00 euro in carul alegoric "al primariei" si acum ne anunta,ca pentru iubitorii de ciclism,face banda ,unde,Doamne fereste-ne, pe mijlocul bd.Mamaia,banda limitata de ...garduri? am citit bine,Dumnezeule,mare,cum va arata bd.asta? Ca la Guatanamo,unde ar trebui sa stea el? Fratilor,asta trebuie impuscat mai ceva decat pe Ceausescu,in sensul ca trebuie chinuit inainte,cum ne chinuie el pe noi de 12 ani. Plimbat intre grilaje de fier,precum pe urs,prin centrul orasului,si cei ce iubesc verdele si ce a ramas din Constanta,sa arunce in el,cu carele alegorice si pipite. Este strigator la cer,si mai rau este,ca noi,constantenii,suntem impotenti in fata acestui animal.

toader c
3 iulie 2014
oasul asediat

Constanta a devenit un al doilea Cicago pe vemea prohibitiei.Lasat la indemina bandelor de spoliatori in frunte cu mascariciul cu cap rosu,orasul a devenit o pastisa a ce a fost.Se toarna asfalt si se fac santuri pe unde nu te astepti ,pentru ca grosimea asfaltului pe spatiile verzi este greu de masurat si noi cetatenii trebuie sa platim ca niste sado masochisti raul ce ni se face.Am ramas fara parcuri,am ramas fara spatii verzi ,mramas fara plaje,si suntem la chremul ,,Palarierului nebun''care se joaca cu cu resusele orasului cum vrea mintea lui bolnava. Iar noi i l suportam.

Angela
3 iulie 2014
spatiu verde

50.000 Euro = costul unui car alegoric al primariei . Si sunt 3 care alegorice. Cati copaci se puteau planta cu sumele acestea ? Cate banci se puteau achizitiona? ... Chiar asa - s-au terminat toate problemele constantenilor, nu mai exista nimic-nimic de facut in orasul asta, decat a se cheltui acesti bani pe un circ scabros ? S-au terminat toate problemele constantenilor ?

eeeeeeee
3 iulie 2014
eeeeeeeeeeeee

nu mai dati vina pe mazare ci pe voi constantenii, ca un asemenea nesanatos la cap conduce de 14 ani orasul

Eugen
3 iulie 2014
Replica

Mai taci dreaq... Dupa voi nu s-ar mai face nimic. Si eu sunt iubitor de spatii verzi, ca toata lumea / asa rezonam ca oameni in natura/ dar mai vedeti si partea buna a lucrurilor.Nu mai protestati ca prostii pe net .face-ti ceva, plantati un pom ilegal. Aratati voi care sunt tendintele. Utati-va in Suceava - s-a facut groapa de gunoi in zona turistica pe munte/ Oameni buni. Lumea a luat-o raza . Schimarea e in noi . http://adevarul.ro/locale/suceava/foto-video-arata-groapa-gunoi-varful-muntelui-cea-mai-mare-aberatie-realizata-fonduri-ue-loc-vor-ajunge-350000-tone-deseuri-1_53b313cb0d133766a80e72d5/index.html

Răspuns la: BAI TREZITI-VA MAZARE DISTRUGE SPATIUL VERDE SI A FACUT UN GHETOU DIN ORAS
Adăugat de : cristi, 3 iulie 2014
da e bine si sanatos sa circuli si cu bicicleta, DAR DE CE SE STRICA SPATIUL VERDE? GURA DE AER CURAT UNDE VA FI? DE CE SA TRAIM NUMAI INTRE BETANE?...
Alexandru
3 iulie 2014
Despre

Doamna Angela. Genul de activitati troglodite si lipsite de morala sunt in scopuri turistice. Vine moldoveanu se sparge in 'basini' in cluburi de fite, ca asta ii place. Si si mai sunt straini care au aceleasi tendinte ''femei, craci, sampanii'' pentru care platesc. Deci cu ce vreti sa facem bani ? cu pomi??

Răspuns la: spatiu verde
Adăugat de : Angela, 3 iulie 2014
50.000 Euro = costul unui car alegoric al primariei . Si sunt 3 care alegorice. Cati copaci se puteau planta cu sumele acestea ? Cate banci se puteau...
Conducator auto si biciclist
3 iulie 2014
Se va intelege vreodat ca si bicicleta este un vehicul si ca biciclistii au dreptul sa circule pe sosea ?

Sunt zeci de mii de constanteni, atit in orasul Constanta cit si in judet, care vor sa foloseasca bicicleta pentru servici, sport, recreere, sanatate, deplasare in alte scopuri. Dar in prezent, in Constanta acest lucru este extrem de riscant datorita traficului infernal din oras. Realizarea benzilor pt. biciclete este un lucru esential pt. toti locuiorii Constantei si in particular pt. acei foarte multi care vor sa foloseasca bicicleta. Soferii ar trebui sa inteleaga ca aceste benzi ar fi si in favoarea lor deoarece multi oameni care in prezent circula cu masina ar circula cu bicicleta, ceea ce ar duce la decongestionarea traficului. Mi-as dori ca aceste benzi sa se extinda pe toate soselele interurbane precum si in interiorul celorlalte localitati ale judetului.

52 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5606 secunde